Головна Новини Суспільство Війна з Росією У НАТО повідомили, до якого часу Україна не отримає західні винищувачі
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО повідомили, до якого часу Україна не отримає західні винищувачі

Представник НАТО стверджує, що Україна не отримає винищувачі до кінця контрнаступу.

4 липня 2023, 09:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Керівник військового комітету НАТО Роб Бауер заявив, що Україна не отримає сучасні західні бойові літаки, доки не закінчиться контрнаступ ЗСУ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

У НАТО повідомили, до якого часу Україна не отримає західні винищувачі

Адмірал НАТО Роб Бауер. Фото з відкритих джерел

Під час інтерв’ю виданню LBC посадовець НАТО зазначив, що Україна не зможе отримати західні винищувачі найближчим часом.

"Дискусія про винищувачі є важливою, але вона не буде вирішена в короткостроковій перспективі до кінця цього контрнаступу", — говорить Роб Бауер.

Роб Бауер додає, що запити України щодо винищувачів "важливі та зрозумілі", однак ці питання не слід змішувати з контрнаступом, що триває зараз. Військовий НАТО пояснює, що окрім пілотів, слід також підготувати технічний персонал, який займатиметься обслуговуванням винищувачів та забезпечити відповідну для них логістику.

У Бауера також запитали, чи зможе Україна виграти війну проти Росії без західних бойових літаків.

"Україна має перевагу, тому що у неї є західне озброєння, вона має кращу підготовку, набагато вищий моральний дух і мотивацію", — відповів керівник військового комітету НАТО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник Міноборони України Олексій Резніков назвав свою дату, коли бойові літаки F-16 потраплять в Україну.

Також "Коментарі" писали про винищувачі F-16, які піднялись у повітря через літак Cessna, що увійшов у повітряний простір Вашингтона. У підсумку погоня винищувачів закінчилась катастрофою. Літак Cessna згодом змінив свій напрямок польоту та розбився. Усі четверо людей на борту загинули.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини