Головна Новини Суспільство Війна з Росією Резніков розповів, коли Україна отримає винищувачі F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков розповів, коли Україна отримає винищувачі F-16

Очільник Міноборони вказав свою очікувану дату, коли бойові літаки F-16 потраплять в Україну.

20 червня 2023, 10:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що Україна має всі шанси отримати американські винищувачі F-16 у 2024 році. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання NV.

Резніков розповів, коли Україна отримає винищувачі F-16

Винищувач F-16. Фото з відкритих джерел

Резніков заявив, що після тестування українських пілотів у США термін їх навчання скоротився до шести місяців з запропонованих раніше 18. Однак міністр оборони вважає, що українські льотчики здатні вчитись ще швидше та вказує дату у чотири місяці.

"Я вважаю, що наші досвідчені пілоти, з їхнім бажанням і прагненням, напевно, полетять швидше. Я маю на увазі не просто полетять, а вільно: з маневром, вночі, в парі. Я думаю, за чотири місяці це реалістично", — говорить Резніков.

Резніков навів приклад, що українські військові не вперше закінчують навчання швидше очікуваного. Раніше це відбувалось з системами ППО Patriot та САУ Сrab. На основі цього очільник Міноборони зробив прогноз, що Україна отримає F-16 на початку 2024 року.

"Це було моє побажання Санті. Тому було б логічно, щоб хоча б до Нового року перший F-16 все-таки злетів", — сказав Олексій Резніков.

Разом з тим, Резніков наголошує, що окрім пілотів, для американських літаків потрібні техніки, інженери та інший обслуговуючий персонал, навчання яких триває довше ніж чотири місяці. Також Україна має готувати відповідну інфраструктуру для F-16, зокрема це стосується аеродромів та укриттів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв слова Резнікова, який заявив, що Україна відмовиться від винищувачів F-16 у контрнаступі.

Також "Коментарі" писали, що погоня винищувачів закінчилася катастрофою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини