Головна Новини Суспільство Війна з Росією Резніков заявив, що Україна відмовиться від винищувачів F-16 у контрнаступі
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков заявив, що Україна відмовиться від винищувачів F-16 у контрнаступі

Міністр оборони України вказав, що бойові літаки F-16 не будуть брати участі у літньому контрнаступі

5 червня 2023, 12:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Україна не встигне освоїти винищувачі F-16, тому відмовляється від їх використання в літньому контрнаступі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання NHK.

Резніков заявив, що Україна відмовиться від винищувачів F-16 у контрнаступі

Міністр оборони України Олексій Резніков. Фото з відкритих джерел

Олексій Резніков під час перебування в Сінгапурі взяв участь у безпековому форумі, де були присутні його колеги з оборонних відомств Азії та Заходу. Під час цього український міністр дав інтерв’ю для NHK та розповів про ситуацію з літаками F-16.

Резніков зазначив, що Україна давно очікує на бойові літаки Заходу, однак за його словами "не змінять правил гри цього літа". Наразі деякі партнери України займаються навчанням українських пілотів, однак не оголошували про поставки F-16.

Міністр оборони вказав, що підготовка пілотів потребує часу, окрім того, Україна намагається домовитись про обслуговуючий персонал, які могли б ремонтувати західні винищувачі. Таким чином Резніком вказує, що Україна буде готова до повної експлуатації літаків F-16 восени або взимку.

Під час інтерв'ю Олексій Резніков додав, що попри відсутність американських винищувачів F-16, Україна для успішного контрнаступу скористається усім озброєнням, яке отримала від партнерів за цей час.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що безпекова експертка пояснила, чому бойові літаки F-16 допоможуть Україні отримати перевагу у небі над російськими винищувачами Су-25 та МіГ-29.

Також "Коментарі" писали, що після тренувань українських пілотів, Пентагон змінив свою оцінку щодо часу, який потрібен на тренування для американських винищувачів F-16,



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини