Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Нідерландах критикують рішення надати винищувачі F-16 для України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Нідерландах критикують рішення надати винищувачі F-16 для України

Кілька нідерландських політиків розкритикували рішення прем'єр-міністра передати Україні бойові літаки F-16.

21 серпня 2023, 12:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Крайні ліві та праві партії розкритикували прем'єра Нідерландів Марка Рютте, який оголосив про надання Україні винищувачів F-16 в обхід парламенту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Euractiv.

У Нідерландах критикують рішення надати винищувачі F-16 для України

Винищувач F-16. Фото з відкритих джерел

20 серпня Марка Рютте зустрівся у Нідерландах з президентом України Володимиром Зеленським та оголосив про передачу Україні західних бойових літаків. Однак нідерландські депутати стверджують, що таке рішення потребує консультацій з парламентом та критикують Рютте.

Депутат-соціаліст Яспер ван Дейк назвав передачу літаків F-16 далекосяжним рішенням, яке потребувало обговорення з відповідними органами у Нідерландах. Ван Дейк вважає, що Палата представників Нідерландів мала ухвалити рішення щодо того, чи будуть винищувачі використовуватись на території Росії, та як F-16 знизить ескалацію війни.

Ультраправа партія "Форум за демократію" критикує вказавши, що Нідерланди будуть втягнуті у війну.

"Божевілля. Нідерландські винищувачі в Україні для ударів по російських цілях. Навіть зараз, коли Рютте йде у відставку, він втягує Нідерланди у війну", — йдеться у заяві партії у Twitter.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна отримає перші винищувачі F-16 від європейської країни. Володимир Зеленський назвав кількість та дату, а прем’єр Нідерландів назвав ще одну країну, яка передасть винищувачі F-16 для України.

Також "Коментарі" писали про авторитетного військового аналітика з Данії Андерса Нільсена, який розповів, скільки винищувачів F-16 потрібно для України та окреслив розвиток військово-повітряних сил у найближчі роки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.euractiv.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини