Головна Новини Суспільство Війна з Росією Прем’єр Нідерландів назвав ще одну країну, яка передасть винищувачі F-16 для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем’єр Нідерландів назвав ще одну країну, яка передасть винищувачі F-16 для України

Дві країни нададуть Україні американські винищувачі F-16, які стануть першими західними зразками авіації в українському війську.

20 серпня 2023, 16:13
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що Нідерланди спільно з Данією нададуть Україні винищувачі F-16. Про це нідерландський політик повідомив під час спільної пресконференції з Володимиром Зеленським.

Прем’єр Нідерландів назвав ще одну країну, яка передасть винищувачі F-16 для України

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. Фото з відкритих джерел

Марк Рютте розповів, що у травні Нідерланди дали згоду навчати українських пілотів на західних винищувачах F-16, які згодом були б відправлені в Україну. За словами Рютте навчання неможливе у разі відсутності бойових літаків, тому його країна спільно з Данією відправлять F-16 до України.

"Сьогодні ми можемо оголосити, що Нідерланди та Данія зобов'язуються передати літаки F-16 Україні, коли буде виконано умови для такої передачі", — заявив Рютте.

Під умовами Рютте має на увазі закінчення навчання українських пілотів та інженерів, які змогли б стати обслуговуючим персоналом для підтримки західних літаків в Україні.

Зеленський у Twitter повідомив, що Нідерланди передадуть Україні 42 винищувачі F-16. Згідно з даними міністерства оборони Нідерландів, на даний момент у Нідерландів є 24 оперативні F-16, які будуть виведені з експлуатації до середини 2024 року. Ще 18 реактивних літаків виробництва Lockheed Martin були доступні для продажу. Однак тепер усі винищувачі потраплять в Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні вже приземлявся винищувач F-16.

Також "Коментарі" писали про авторитетного військового аналітика Андерса Нільсена, який пояснює, як повинні розбудовуватись військово-повітряні сили та скільки Україні потрібно західних винищувачів. Данський експерт пояснив, що військова авіація — це довгострокова перспектива, а короткострокові ідеї можуть завадити Україні розбудувати необхідні повітряні сили для отримання переваги у повітрі над Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини