Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна отримає перші винищувачі F-16 від європейської країни: Зеленський назвав кількість та дату
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає перші винищувачі F-16 від європейської країни: Зеленський назвав кількість та дату

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Нідерланди погодились передати Україні винищувачі F-16.

20 серпня 2023, 15:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Нідерланди стали першою європейською країною, яка погодилась передати західні бойові літаки F-16 для України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter президента України Володимира Зеленського.

Україна отримає перші винищувачі F-16 від європейської країни: Зеленський назвав кількість та дату

Винищувач F-16. Фото з відкритих джерел

Президент України здійснив візит до Нідерландів де зустрівся з прем’єр-міністром Марком Рютте. Перед візитом Зеленський заявив, що в Нідерландах будуть проходити важливі обговорення щодо постачання зброї. Тепер Зеленський опублікував твіт у якому розповів, що Нідерланди передадуть Україні 42 винищувачі F-16.

За його словами Україна отримає літаки F-16 з Нідерландів після завершення навчань українських пілотів, інженерів та іншого персоналу, який потрібен для обслуговування західних літаків.

"Ми з Марком Рютте досягли згоди щодо кількості F-16, які будуть передані Україні після того, як наші пілоти та інженери завершать навчання. 42 винищувачі. І це лише початок", — заявив Володимир Зеленський та подякував Нідерландам.

Зеленський зазначив, що літаки будуть використані для посилення повітряного захисту України та відведення російських сил від українських міст. Нагадаємо, що напередодні Байден дозволив Нідерландам та Данії відправляти американські винищувачі F-16 до України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки винищувачів F-16 потрібно для України та на що розраховувати в найближчі роки. 

Також "Коментарі" писали про командувача Повітряних сил генерал-лейтенанта Миколу Олещука, який заявив, що західні бойові літаки F-16 вже були на українських аеродромах. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

20 серпня 2023, 14:52

Як все чудово складається. Тепер Україна буде мати все що потрібно. Корумповані розкрадачі України і ухилянти в погонах вже не будуть шукати відмовок, як вони це робили після того як отримали танки. Тепер нарешті буде справжній наступ і звільнення країни без брехні.


Новини