Головна Новини Суспільство Війна з Росією Гончаренко: Разом із Залужним хочуть звільнити всіх його заступників
commentss НОВИНИ Всі новини

Гончаренко: Разом із Залужним хочуть звільнити всіх його заступників

Влада планує відправити у відставку не тільки головкома ЗСУ Валерія Залужного, а і всіх його заступників, про це як повідомляє портал «Коментарі» у Фейсбуці розповів нардеп Олексій Гончаренко

6 лютого 2024, 13:57 comments1283
Поділіться публікацією:

Олексій Гончаренко заявив, що разом із Залужним хочуть звільнити його заступників Євгена Мойсюка, Миколу Балана та Михайла Забродського.

Гончаренко: Разом із Залужним хочуть звільнити всіх його заступників

Із Залужним можуть піти і його зами

Насправді, як відзначив в коментарі Телеграфу експерт у галузі оборони та безпеки Олег Старіков, політичне керівництво країни діє в рамках свого законного права і може проводити такі кадрові рішення. 

"Ба більше, він зобов'язаний контролювати дане питання і ухвалювати складні рішення. Якщо військове керівництво вийде з-під контролю політичного, ми отримаємо розправи над ухилянтами і простріляні коліна за невиконання наказів",
- відзначив експерт.

Проте, за його словами, кожне "перезавантаження" повинне мати чітку мету. Наразі не зрозуміло, чому хочуть змінити військове керівництво, заради зміни стратегі оборони чи наступу. Старіков сумнівається, що нове керівництво зможе за лічені дні розібратися у ситуації та запропонувати свій ефективний план у війні з Росією.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що разом із головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним у відставку планують відправити і начальника Генштабу ЗСУ Сергія Шапталу. Рішення може бути прийняте уже найближчим часом.

Також народний депутат Роман Костенко повідомив, що бажаючих замінити Валерія Залужного на посаді мало, бо треба одразу демонструвати результати, а це важко з огляду відсутності допомоги від партнерів

Окрім того, портал "Коментарі" розповідав, що приводом для звільнення Залужного можуть стати невдачі на фронті, зокрема, втрата Авдіївки.

Портал "Коментарі" повідомляв, що, на думку політолога Володимира Цибулька, Президент Володимир Зеленський розпочав прямі торги із західними партнерами щодо збереження у владі, оскільки 20 травня його п’ятирічний термін на посаді президента завершується. Начебто "розмінною монетою" у цих торгах став Залужний.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини