Головна Новини Суспільство Війна з Росією Генерал-майор ЗСУ розкрив причину через яку можуть звільнити Залужного
commentss НОВИНИ Всі новини

Генерал-майор ЗСУ розкрив причину через яку можуть звільнити Залужного

Влада практично готова звільнити головкома Валерія Залужного, про це в інтерв’ю Яніні Соколовій заявив генерал-майор запасу ЗСУ Сергій Кривонос. Причиною може стати втрата Авдіївки, пишуть «Коментарі»

5 лютого 2024, 13:14 comments2143
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський рішення про звільнення Валерія Залужного практично вже готове, вважає Сергій Кривонос.

Генерал-майор ЗСУ розкрив причину через яку можуть звільнити Залужного

Ситуація на фронті залежить не тільки від рішень Залужного

На його думку, одним з можливих приводів для звільнення Залужного може бути загострення ситуації на фронті. Також, як вважає генерал, причиною для заміни головкома ЗСУ може стати втрата Авдіївки.

"Що саме і намагаються закинути Залужному в першу чергу, що в певних моментах не тільки невдалий наступ влітку — і безпосередньо ситуація, яка склалася на Куп’янському напрямку складна, на Лиманському, на Бахмутському, на Авдіївському, на півдні України"
, — зазначив генерал-майор запасу.

При цьому Кривонос стверджує, що керівництво України іноді представляє інформацію про ситуацію на фронті однобічно, часто звинувачуючи Залужного. Разом з тим, додає він, військовий успіх також залежить від забезпечення військ необхідними ресурсами та обладнанням з боку держави.

"Зеленський подає інформацію достатньо однобоко і у всьому робить винними військових і безпосередньо робить винним Залужного. Військові вміють воювати і достатньо добре вміють, але війна — це не спроможність тільки вояків воювати, війна — це спроможність держави забезпечити власним ресурсом діяльність Збройних сил",
— підкреслив Кривонос.

Нагадаємо, як писали "Коментарі",  разом із головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним у відставку планують відправити і начальника Генштабу ЗСУ Сергія Шапталу. Рішення може бути прийняте уже найближчим часом.

Окрім того, глава української держави Володимир Зеленський заявив, що розмірковує про зміну низки керівних осіб у країні, прямо натякнувши, що може йтися про звільнення головкому ЗСУ Валерія Залужного. Про це президент заявив в інтерв'ю каналу Rai1.

Також "Коментарі" писали, що після ймовірної відставки з посади головнокомандувача ЗСУ Валерій Залужний може піти у велику політику, оскільки його, очевидно, не цікавлять ні робота послом, ні викладання у вузі. На думку політологів, тепер головне, щоби Залужний "не обріс" політиками, які дискредитували себе, і не потягнули рейтинги головкома вниз.

Як писали "Коментарі", воєнний кореспондент Андрій Цаплієнко розповів, що росіяни скористались хмарноюпогодою та увійшли на території Авдіївки з північного сходу. За словами журналіста росіяни всього за кілька сотень метрів від основної логістичної лінії українських оборонців. Ситуація у місті – критична.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

5 лютого 2024, 13:53

Юдейці завжди перекладають провину на інших, узурпують владу до останнього, поки не з'їдять і не залишать одні кістки. Навіть якщо це 52 мільйона країна. Нашому програшному командуванню треба бути державниками і розуміти, що діяти за принципом: "моя хата з краю, нехай інші забезпечують, а моє діло воювати" не вийде. Виграє країна в цілому. Якщо кожен тягне тільки на себе Україна програє. Що і сталось з розікраденою юдейцями країною.


Новини