Головна Новини Суспільство Війна з Росією Політолог: Зеленський торгується за збереження влади. Розмінною монетою став Залужний
commentss НОВИНИ Всі новини

Політолог: Зеленський торгується за збереження влади. Розмінною монетою став Залужний

Президентський термін Володимир Зеленського добігає кінця, тому він влаштував торги із Заходом заради того, щоби довше залишитися при владі, в ефірі «Еспрессо» сказав політолог Володимир Цибулько, пишуть «Коментарі»

5 лютого 2024, 13:36 comments13027
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський розпочав прямі торги із західними партнерами щодо збереження у владі, оскільки 20 травня його п’ятирічний термін на посаді президента завершується, говорить Володимир Цибулько.

Політолог: Зеленський торгується за збереження влади. Розмінною монетою став Залужний

Легітимність президента скоро опиниться під питанням

На його думку, спроба інформувати партнерів щодо своїх намірів через західні ЗМІ виглядає, валсне, як елемент торгу.

"Або ви не чіпайте нас за наші злодійства, корупцію, або ми приберемо Залужного, і тоді країні буде ще гірше, а вам ще дорожче буде рятувати Україну. Тобто шантажисти у стилі "на зло мамі відморожу вуха". Єдине, що за це доведеться заплатити життям тисяч українців",
— вважає Цибулько.

За його словами, правники кажуть, що 20 травня в 00:00 закінчується 5 років президентства Зеленського і потім можна виставляти йому рахунки.

"Мені здається, що Зеленський зараз створює таку торговельну позицію, як би йому просидіти подовше у владі, щоб приберегти від переслідувань своїх партнерів, які його супроводжують та є фігурантами великої кількості корупційних оборудок",
— зауважив Володимир Цибулько.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", в Україні довший час точилися дискусії із приводу того, чи можна під час дії воєнного стану проводити вибори. Говорилося, що начебто, на них наполягають західні партнери. Разом з тим, в Україні все ж вирішили, що виборів не буде, оскільки їх просто неможливо провести у час війни.

Нагадаємо, як писали "Коментарі",  разом із головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним у відставку планують відправити і начальника Генштабу ЗСУ Сергія Шапталу. Рішення може бути прийняте уже найближчим часом.

Окрім того, "Коментарі" писали, що приводом для звільнення Залужного можуть стати невдачі на фронті, зокрема, втрата Авдіївки.

Також "Коментарі" писали, що після ймовірної відставки з посади головнокомандувача ЗСУ Валерій Залужний може піти у велику політику, оскільки його, очевидно, не цікавлять ні робота послом, ні викладання у вузі. На думку політологів, тепер головне, щоби Залужний "не обріс" політиками, які дискредитували себе, і не потягнули рейтинги головкома вниз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://espreso.tv/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини