Головна Новини Суспільство Скандали Начштабу "Азова" написав заяву в ДБР на генерала: ЗМІ з’ясували про кого йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Начштабу "Азова" написав заяву в ДБР на генерала: ЗМІ з’ясували про кого йдеться

Майор Богдан Кротевич звернувся до ДБР щодо перевірки діяльності українського генерала. За словами Кротевича, він "вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал".

24 червня 2024, 15:08
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Начальник штабу "Азова" майор Богдан Кротевич повідомив, що звернувся до ДБР з заявою про необхідність розслідувати дії одного з військових генералів. Кротевич не назвав ім’я українського генерала, однак джерела в "Українській правді" вказали, що це командувача Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрій Содоль.

Начштабу "Азова" написав заяву в ДБР на генерала: ЗМІ з’ясували про кого йдеться

Майор Богдан Кротевич та генерал Юрій Содоль. Фото з відкритих джерел

"Українська правда" заявила, що отримала інформацію від анонімного джерела у військово-політичному керівництві, що Кротевич написав заяву до ДБР на ім’я генерала Юрія Содоля. В ДБР підтвердили факт отримання заяви від начштабу "Азова", однак не розголошують на кого вона написана.

Богдан Кротевич у Telegram пояснив причини свого звернення до ДБР. За словами Кротевича, у армії судять "комбатів та комбригів за втрату спостережного посту", однак не ведуться слідчі дії та не карають "генерала за втрату областей та десятків міст та втрату тисяч солдат".

"Написав листа в ДБР з закликом про відкриття розслідування на одного військового генерала, який, на моє переконання, вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал", — пояснив Кротевич.

Богдан Кротевич зазначив, що військові зазвичай не звертаються до медіа, однак цього разу "Рубікон перейдений". За його словами, це "єдина можливість змінити ситуацію".

В останні кілька тижнів військові та активісти кілька разів критикували генерала Содоля. Зокрема нардепка Мар’яна Безугла заявила, що генерал Содоль нібито вживав алкоголь в Одесі, коли відбував провал на фронті. А активіст Сергій Стерненко назвав призначення Содоля "кадровою катастрофою", вказавши, що "гіршу кандидатуру, якій плювати на життя солдата, було складно уявити".

Натомість морська піхота, якою командував Содоль, повідомили, що такі слова про генерала є "образливими", а людину, яка поклала усе своє життя та усі свої сили на справу захисту України "поливають брудом".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військові негативно відреагували на нагородження мера Одеси Геннадія Труханова нагородою, яку йому вручив генерал Юрій Содоль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини