Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал": Кротевич подав заяву в ДБР на генерала ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал": Кротевич подав заяву в ДБР на генерала ЗСУ

Український військовий звернувся до ДБР та написав заяву на генерала, якого не судять за втрату областей та тисячі солдатів у війні.

24 червня 2024, 09:05 comments4619
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Начальник штабу "Азова" майор Богдан Кротевич розповів, що написав заяву до ДБР у якій закликав розслідувати дії одного українського генерала. За словами військового, цей генерал міг вбити більше українських солдатів, ніж будь-який російський генерал.

"Вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал": Кротевич подав заяву в ДБР на генерала ЗСУ

Майор Богдан Кротевич. Фото з відкритих джерел

Богдан Кротевич розповів, що ходив по кабінетах, комунікував з усіма з ким міг та давав свідчення у різних справах, які за його словами можна класифікувати як "військові злочини". Однак через відсутність реакції, начальник штабу "Азова" вирішив звернутись до ДБР.

"Написав листа в ДБР з закликом про відкриття розслідування на одного військового генерала, який, на моє переконання, вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал", — пише Кротевич у Telegram.

Майор наголосив, що над меншими ланками армії відбуваються розслідування, однак на генералів, які втрачають тисячі солдатів не заводять справи. 

"Мені не пох*р, що судять комбатів та комбрігів за втрату спостережного посту, але не судять генерала за втрату областей та десятків міст та втрату тисяч солдат", — вказує український військовий.

Кротевич не вказав ім'я генерала на якого він подав заяву до ДБР, однак зазначив, що через лист до правоохоронних органів, його можуть покарати, чи навіть посадити. Тому додав, що розуміє наслідки можливої помсти та наголосив, що це його особисте рішення, яке не стосується підрозділу.

"Іноді мені здається, що світ посилає нам покидьків, щоб нас згуртувати. І всі військові зараз розуміють, про яку людину я кажу, бо 99 відсотків військових його ненавидять за те, що він робить. Ця людина починає розслідування проти командирів, які наступають і не втрачають позиції, проте проти себе він службові розслідування не ініціює", — пише Кротевич.

Згодом ЗМІ з посиланням на джерела у військово-політичному керівництві країни з'ясували, що Кротевич, ймовірно, мав на увазі генерала Юрія Содоля.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військові розкритикували нагородження мера Одеси, якому український генерал вручив нагрудний знак "За службу та звитягу".

Також "Коментарі" писали про військового, який пояснив, що не так з підготовкою українських солдатів за кордоном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини