Головна Новини Суспільство Війна з Росією Морська піхота відреагувала на критику щодо призначення Содоля
commentss НОВИНИ Всі новини

Морська піхота відреагувала на критику щодо призначення Содоля

Реакція Морської піхоти, якою керував Юрій Содоль, на критику щодо генерал-лейтенанта.

23 травня 2024, 08:30 comments2864
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

11 лютого 2024 року президент України Володимир Зеленський призначив генерал-лейтенанта Юрія Содоля новим командувачем Об'єднаних сил ЗСУ. У квітні Содоль, який раніше очолював Морську піхоту став керівником ОСУВ "Хортиця". Нове призначення викликало шквал критики на яке відреагувала Морська піхота.

Морська піхота відреагувала на критику щодо призначення Содоля

Генерал-лейтенант Юрій Содоль. Фото з відкритих джерел

Громадський активіст та волонтер Сергій Стерненко назвав призначення Содоля "кадровою катастрофою", пояснюючи це тим, що генералу "плювати на життя солдата" та вказуючи, що Юрій Содоль нібито ставиться до особового складу "у найгірших традиціях Жукова".

Блогер та волонтер Ігор Лаченков також висловив своє обурення вказуючи, що "жоден командир не несе відповідальності, тим паче генерал". За його словами усе закінчується тим, що замість покарання йде переведення в інший підрозділ та підвищення. Не оминула призначення і нардепка Мар’яна Безугла, яка назвала Юрія Содоля "злочинцем". 

На критику відреагувала Морська піхота, яка з 2018 по 2024 рік перебувала під командуванням Юрія Содоля.

"Для нас як для людей, що були поруч із ним з перших днів широкомасштабного вторгнення російсько-окупаційних військ, така інформаційна повістка є щонайменше образливою. Дивує, коли дістають із шухляди старі ярлики типу "м'ясник" і, не розібравшись у суті питання, поливають брудом людину, яка поклала усе своє життя та усі свої сили на справу захисту України", — йдеться у повідомленні Морської піхоти.

Також було перераховано успіхи Содоля, зокрема зупинення просування російських сил на півдні Донеччини, успішні відбиття штурмів в районах Вугледару, Мар’їнки, Авдіївки, Великої Новосілки, а також операції на лівобережжі Дніпра, де морська піхота зайняла плацдарм.

"На жаль, на війні не все йде за планом, бо ми воюємо не з "чмобіками", а з потужною армією з величезним ресурсом, який протидіє і дійсно не жаліє людей. Не все можна виносити на широкий загал, бо війна це не реаліті-шоу. І тому, щоб давати адекватну оцінку військовому керівництву, треба самому приміряти цю роль на себе, приймати важкі рішення, дивитися в очі матросу, якого відправляєш в бій, а не просувати російські пропагандистські наративи на втіху широкого загалу", — вказує Морська піхота та додає, що "для кожного з нас було честю виконувати завдання під командуванням генерал-лейтенанта Юрія Содоля".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Зеленського пояснили, чому люди не хочуть йти на війну.

Також "Коментарі" писали про те, хто з українських компаній та скільки заробляє на війні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини