Головна Новини Суспільство медицина Якщо не вистачить другої дози Covishield: чим будуть вакцинувати українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Якщо не вистачить другої дози Covishield: чим будуть вакцинувати українців

У МОЗ розповіли, що лікарі будуть робити, коли закінчиться індійська вакцина від AstraZeneca

5 квітня 2021, 20:05
Поділіться публікацією:

Кінець весни ознаменується для України повноцінним стартом другого етапу вакцинації населення від коронавируса. Однак існує можливість, що препарату Covishield, яким робили щеплення спочатку, серед медичних запасів не виявиться. Сьогодні, 5 квітня, в Міністерстві охорони здоров'я детально роз'яснили, чим же будуть вакцинувати українців повторно.

Якщо не вистачить другої дози Covishield: чим будуть вакцинувати українців

Індійську вакцину замінять південнокорейською. Фото: Getty Images/iStockphoto

Саме в останніх числах травня більшість із тих, хто отримав першу дозу Covishield, повинні прийти за повторним щепленням. Втім, як відомо, індійське виробництво тимчасово працює виключно на потреби всередині країни, тому міжнародні поставки протиковідної вакцини заморожені.

Незважаючи на те, що в Україні вже є ще один препарат від коронавірусної хвороби — китайська CoronaVac, отримати друге щеплення нею в українців не вийде. Препарати розроблені на різній основі, що не дозволяє їм ефективно замінити одне одного.

Однак представники МОЗ вже заспокоюють: вакцини, які AstraZeneca виробляє по всьому світу, можуть використовуватися як взаємозамінний еквівалент. Це підтверджують і експерти з Національної технічної групи, які вивчають питання імунопрофілактики.

Чиновники Міністерства охорони здоров'я вже встигли підшукати ймовірну заміну індійської Covishield. Скоріш за все, Україна буде домовлятися з компанією із Південної Кореї, яка надає препарат SKBio — також розроблений вченими AstraZeneca. Прибуття цієї вакцини в нашу країну очікується в квітні.

Також в МОЗ запевняють, що, незважаючи на деякі нинішні труднощі, друга доза вакцини буде доступна українцям в потрібні терміни.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, чи існує можливість бути переносником коронавірусу вже після вакцинації.

Також на порталі вдасться дізнатися про причини повторного зараження COVID -19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини