Головна Новини Суспільство медицина Названо причину повторного зараження коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо причину повторного зараження коронавірусом

Лікар пояснила, чому людина може повторно захворіти на коронавірус і хто серед українців перебуває в групі ризику

5 квітня 2021, 19:00
Поділіться публікацією:

Епідеміолог Наталія Виноград повідомила, що повторні захворювання на коронавірус зумовлені змінами генотипів вірусів. Про це йдеться у Telegram-каналі МОЗ України.

Названо причину повторного зараження коронавірусом

Причина повторного захворювання на коронавірус. Фото з відкритих джерел

​​Повідомляється, що повторні випадки захворювання на COVID-19 науковці пов’язують не лише зі змінами збудника. Також йдеться про певну патологію неспецифічної ланки захисту в людини по системі інтерферону, так званого інтерферонодефіциту.

Як розповіла професор, на початку пандемії порятунок від коронавірусу вчені здебільшого вбачали у створенні популяційного імунітету. Однак захворювання показало рух, до якого ані наукова, ані медична спільноти готовими не були.

Насамперед йдеться про повторні випадки захворювання. Їх фіксували досить швидко. Іноді термін становив від 19 днів до 3 місяців.

Крім того, медики кажуть про так званий "довгий ковід", або "постковідний синдром".

Через це, каже Виноград, у медиків виникає питання: "Деякі випадки можна оцінювати як повторне захворювання чи це активація збудника, який лишився в організмі?"

За словами епідеміолога, найчастіше повторні випадки захворювання на коронавірус фіксують серед представників професійних груп ризику. Насамперед йдеться про медиків.

Як повідомлялося раніше, доктор Євген Комаровський пояснив, у якому випадку людям, хворим на коронавірус, необхідна госпіталізація і лікування в лікарні, а не вдома. Лікар виділив чотири основних показання для госпіталізації.

Нагадаємо, в Україні оновили показники регіонів із захворюваності на коронавірус. Згідно з інформацією Міністерства охорони здоров'я, у 21 із 25 регіонів перевищено епідеміологічний поріг захворюваності на Covid-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини