Головна Новини Суспільство медицина Лікар назвав найпоширеніші симптоми, які виникають після перенесення коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвав найпоширеніші симптоми, які виникають після перенесення коронавірусу

Лікар розповів про так званий постковідний синдром і проблеми, які виникають у тих, хто вилікувався від коронавірусу

5 квітня 2021, 17:27
Поділіться публікацією:

Професор Сергій Дубров повідомив, що "постковідний синдром" у тих, хто перехворів на коронавірус, може тривати понад 12 тижнів. Про це йдеться в Telegram-каналі МОЗ України.

Лікар назвав найпоширеніші симптоми, які виникають після перенесення коронавірусу

Що таке постковідний синдром. Фото з відкритих джерел

За словами лікаря, симптоми можуть виявлятися з боку будь-якої системи організму пацієнта. Насамперед страждають дихальна, серцево-судинна та нервова системи.

Серед найпоширеніших проблем, про які заявляють пацієнти, є зміни з боку респіраторної системи. Йдеться про інфільтративні зміни на рентгенограмах або КТ органів грудної порожнини.

Як пояснює лікар, після тяжкого перебігу цієї хвороби тривалий час людям необхідна допоміжна респіраторна підтримка. Це відбувається навіть тоді, коли ПЛР-тест показує "мінус".

Крім того, можуть виникнути негаразди з серцево-судинною системою. Хоча зазначено, що частота міокардитів, пов’язаних із коронавірусом, у нашій країні менша, ніж показує статистика інших розвинених держав.

Експерт зауважив, що поки не існує чітких рекомендацій щодо медичного лікування постковідного стану.

"Більшість рекомендацій ЄС та США зводяться до відновлювальної терапії, фізичної реабілітації, повноцінного харчування та нормального сну, — розповів Дубров. — Але низка пацієнтів із чіткими скаргами потребує додаткового обстеження та корекції, якщо це потрібно".

Як повідомлялося раніше, доктор Євген Комаровський пояснив, в якому випадку людям, хворим на коронавірус, необхідна госпіталізація і лікування в лікарні, а не вдома. Лікар виділив чотири основних показання для госпіталізації.

Нагадаємо, в Україні оновили показники регіонів із захворюваності на коронавірус. Згідно з інформацією Міністерства охорони здоров'я, в 21 із 25 регіонів перевищено епідеміологічний поріг щодо захворюваності на Covid-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини