Головна Новини Суспільство медицина Чи можуть вакциновані люди передавати коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можуть вакциновані люди передавати коронавірус

Експерти зазначають про невеликий ризик, однак продовжують вивчати, наскільки добре щеплення стримують вірус

1 квітня 2021, 16:30
Поділіться публікацією:

Сучасні вакцини демонструють ефективність щодо запобігання серйозним ускладненням від коронавірусного захворювання. Однак навіть якщо ті, хто зробив щеплення, не захворіють, вони можуть бути безсимптомними носіями вірусу. Фахівці припускають, що вакцина знизить ймовірність поширення захворювання серед цих людей. Про це пише "24 канал", посилаючись на Spectrum.

Чи можуть вакциновані люди передавати коронавірус

Чи можуть вакциновані люди передавати коронавірус - фото з відкритих джерел

За даними джерела, щеплені від COVID-19 краще контролюють вірус, тому ймовірність його передачі іншій людині набагато нижча. Результати досліджень засвідчують, що якщо люди заражаються попри вакцинацію, то вони мають менше збудника коронавірусу в носі, ніж нещеплені громадяни. Це ускладнює процес поширення захворювання.

Американські вчені починають дослідження за участю студентів, які готові щодня здавати мазки з носа, через невизначеність і появу більш заразних варіантів.

Фахівці зазначають, що люди, які зробили щеплення від коронавірусу, все одно не повинні нехтувати правилами й мають носити маски та дотримуватися соціальної дистанції.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що розробники вакцин проти коронавірусу продовжують працювати над удосконаленням своїх препаратів.

Так, в компаніях BioNTech і Pfizer повідомляють про те, що їхні препарати демонструють 100-відсоткову ефективність під час вакцинації неповнолітніх. Згідно з озвученою інформацією, діти віком 12-15 років добре переносять вакцинацію під час використання препарату Pfizer. Для визначення всіх ризиків науковим діячам довелося провести спеціальне дослідження.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини