Головна Новини Суспільство події Які європейські країни почали видавати сертифікати вакцинації
commentss НОВИНИ Всі новини

Які європейські країни почали видавати сертифікати вакцинації

Запуск сертифіката прискорить відкриття кордонів

1 червня 2021, 16:30
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 1 червня, сім країн Європейського Союзу почали видачу цифрових сертифікатів вакцинації. Про це повідомляє пресслужба Єврокомісії.

Які європейські країни почали видавати сертифікати вакцинації

Паспорти вакцинації - фото з відкритих джерел

Зокрема, відсьогодні сертифікати вакцинації почали видавати у Болгарії, Данії, Німеччині, Греції, Польщі, Хорватії та Чехії.

Європейські політики повідомляють, що документ дозволить вільно переміщатися по території союзних країн.

Зазначимо, що запуск сертифіката вакцинації дає можливість країнам відкрити кордони та відновити туристичні поїздки без проходження самоізоляції й додаткового ПЛР-тестування. Згодом планується розширити список країн Європейської співдружності, які будуть видавати ковідні сертифікати.

Нагадаємо, що, за словами колишнього головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, наша держава є учасником двох робочих груп із впровадження COVID-сертифікатів — від ВООЗ та від Євросоюзу. Українська влада буде готова впровадити такі документи вже з 1 липня 2021 року.

Раніше портал "Коментарі" писав, що у Міністерстві охорони здоров'я очікують нову хвилю COVID-19 в період осені-зими, оскільки саме в цей час починається сезон грипу. Однак колишній головний санітарний лікар Віктор Ляшко не виключає, що нова коронавірусна хвиля може виникнути й раніше у разі активного поширення нових штамів захворювання.

Нещодавно "Коментарі" повідомляли, чому, на думку ізраїльського лікаря, Україні слід готуватися до нової хвилі коронавірусної хвороби.

Також на порталі ви можете дізнатися, яка кількість наших співвітчизників виступає проти вакцинації від COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини