Головна Новини Суспільство медицина Україну накриє нова хвиля COVID-19: ізраїльський лікар назвав причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Україну накриє нова хвиля COVID-19: ізраїльський лікар назвав причину

На темпи зростання захворюваності в Україні прямо впливає кількість вакцинованого населення

2 травня 2021, 19:52 comments1385
Поділіться публікацією:

Коронавірусна ситуація в нашій країні потихеньку приходить в норму після третьої, досить гострої хвилі захворювання. Однак чимало експертів прогнозують, що наступний сплеск захворювання не за горами. На думку ізраїльського лікаря Бориса Бриля, на це впливають занадто повільні темпи масової вакцинації українського населення, повідомляє "Україна 24".

Україну накриє нова хвиля COVID-19: ізраїльський лікар назвав причину

В Україні варто прискорити процес вакцинації. Фото із відкритих джерел

Як приклад медик призводить Індію, де коронавірус катастрофічно позначився на медичній системі в цілому. У цій країні вакцинація також не організована належним чином. Також на загальну кількість хворих впливає щільність населення.

Борис Бриль каже, що Україна, ймовірно, також незабаром зіткнеться з черговою хвилею ковіду. Такі стрибки від посилення до послаблення карантинних обмежень очікують нашу державу до того часу, стверджує медик, доки значна частина населення не буде вакцинована.

Додатково ізраїльський лікар розповів про те, чи варто переживати про вплив так званого "індійського штаму" на ймовірне збільшення кількості хворих.

За словами Бриля, поки науково не доведено, щоб цей вид коронавірусу загрожував уже вакцинованих людям. Однак дослідження знаходиться тільки на початкових етапах, тому стверджувати щось напевно не слід.

Фахівець каже, що найкраще взаємодія "індійського" коронавірусу із вакцинованим населенням, на жаль, проявиться на практиці. Для цього дослідникам слід більш детально вивчати ситуацію із захворюванням у тих країнах, де процес вакцинації проходить в досить швидкому темпі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, як змінилася кількість госпіталізованих коронавірусних хворих в Україні.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чи будуть, на думку експерта, ефективними таблетки проти COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини