Головна Новини Суспільство медицина Коли Україна запустить COVID-сертифікати - відповідь МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Україна запустить COVID-сертифікати - відповідь МОЗ

За словами Віктора Ляшка, що буде затверджено ВООЗ, те і буде впроваджуватися в нашій країні

15 травня 2021, 17:49
Поділіться публікацією:

За словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, наша держава є учасником двох робочих груп із впровадження COVID-сертифікатів — від ВООЗ та від Євросоюзу. Українська влада буде готова впровадити документи вже з 1 липня 2021 року. Такою інформацією чиновник поділився з журналістами 15 травня, пише РБК-Україна.

Коли Україна запустить COVID-сертифікати - відповідь МОЗ

Коли Україна запустить COVID-сертифікати - фото з відкритих джерел

"Україна бере участь в двох робочих групах із введення ковідних сертифікатів. Одна — від ВООЗ, друга — від ЄС, яка пропонує певні привілеї для вакцинованих осіб або людей з імунітетом в умовах карантинних обмежень. Тобто відвідувати концерти, кінотеатри, торгові центри і тому подібне. Що конкретно — це ще не вирішено", — заявив санітарний лікар.

За словами Ляшка, наразі всі дані про щеплення проти коронавірусу вносять в електронну систему охорони здоров'я. Крім того, працює група з МОЗ, НСЗУ і Мінцифри, паралельно співпрацюючи з ВООЗ і Євросоюзом. Вона напрацьовує технічні моменти, які після впровадження в ЄС будуть діяти і в нашій країні.

"Ми не будемо "білою вороною". Що буде затверджено ВООЗ — те буде і у нас, що буде в Євросоюзі — те буде і у нас ...За словами міністра охорони здоров'я, з 1 липня ми готові запустити такі сертифікати", — заявив Ляшко.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в Міністерстві охорони здоров'я очікують нову хвилю COVID-19 в період осені-зими, оскільки саме в цей час починається сезон грипу. Однак головний санітарний лікар Віктор Ляшко не виключає, що нова коронавірусна хвиля може виникнути і раніше, в разі активного поширення нових штамів захворювання.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини