Головна Новини Суспільство медицина Скільки українців проти вакцинації від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців проти вакцинації від коронавірусу

Стало відомо, скільки громадян України не довіряють будь-якій вакцині

3 травня 2021, 15:10
Поділіться публікацією:

Стало відомо, скільки людей не довіряють вакцині і не планують робити щеплення. Відповідне опитування провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС).

Скільки українців проти вакцинації від коронавірусу

Щеплення від коронавірусу: скільки в Україні противників вакцинації. Фото: mil.gov.ua

Виявилося, що будь-якій вакцинації не довіряють 17% українців.

Більшість громадян (53%) поки не готова робити щеплення. 43% респондентів заявили про готовність вакцинуватися від коронавірусу у найближчі кілька місяців.

Порівняно з більш ранніми результатами, в українців покращилося ставлення до вакцинації. Кількість готових зробити щеплення збільшилася на 10%. Раніше ж вакцинуватися планували лише 33%. Також зменшилася кількість тих, хто робити щеплення боїться (із 62% до 52%).

Найчастіше люди не хочуть вакцинуватися через недовіру до ефективності вакцин.

20% громадян переконані, що наслідки від вакцини можуть бути гіршими, аніж від самої інфекції коронавірусу. Трохи менше людей (17%) не довіряють будь-якій вакцинації взагалі.

Варто зазначити, що серед громадян похилого віку найбільше бажаючих зробити щеплення. Найменша кількість охочих записатися на вакцинацію серед людей у віці 30-39 років.

Нагадаємо, що Україна підписала договір про постачання додаткових 10 мільйонів доз вакцини проти коронавірусної інфекції COVID-19 з американською фармацевтичною компанією Pfizer. До кінця 2021 року наша держава повинна отримати 20 мільйонів доз цієї вакцини.

Перша партія зі 500 тисячами доз вакцини повинна надійти в Україну вже у травні-червні, 4,5 мільйона доз — у третьому кварталі (липень-вересень), решта 15 мільйонів доз — у четвертому кварталі 2021 року. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини