Головна Новини Суспільство події Вчені оголосили, що липень став найспекотнішим місяцем у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені оголосили, що липень став найспекотнішим місяцем у світі

Липень 2023 року - найспекотніший місяць за всю історію спостережень. Вчені назвали, на скільки ві випередив попередні показник.

1 серпня 2023, 16:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У липні було зафіксовано аномальні хвилі спеки на трьох континентах. Тепер вчені заявили, що за середньою температурою липень був найспекотнішим місяцем за усю історію спостережень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Axios.

Вчені оголосили, що липень став найспекотнішим місяцем у світі

Липень 2023 року - найспекотніший місяць за всю історію спостережень. Фото з відкритих джерел

Всесвітня метеорологічна організація та Служба зі зміни клімату вказали, що липень був найспекотнішим місяцем за увесь період фіксації температури у світі. Від неймовірної спеки постраждала Північна Америка, Європа та Азія. Рекордну температуру фіксували у Китаї, а у Греції крім неймовірної спеки також тривали масштабні лісові пожежі.

Глобальна температура у липні у 2023 році становила 16,95 градуса Цельсія, що значно вище ніж 16,63 протягом повного місяця липня 2019 року. Як правило, місячні рекорди перевищуються на соті частки, а не на десяті, як цього року. Таким чином середня температура була вище на 0,32 градуса ніж попередні рекордні показники у 2019 році. Це приблизно на 1,5°C вище доіндустріального рівня.

Вчені оголосили, що липень став найспекотнішим місяцем у світі - фото 2

"Те, що ми відчули протягом перших трьох тижнів липня, настільки надзвичайно тепло, що знадобився б великий удар астероїда або щось такого масштабу, щоб липень не став найтеплішим за всю історію спостережень", — сказав кліматолог Зек Хаусфатер.

Дослідники називають різні причини зміни клімату, але сходяться на думці, що людина стала рушійним чинником цього процесу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені NASA попереджають людство про безпрецедентні зміни в усьому світі. Кліматологи космічної агенції вважають, що найспекотніший 2023 рік може стати найпрохолоднішим в майбутньому.

Також "Коментарі" писав про нову велика небезпека в Україні та Росії. На початку серпня очікується хвиля спеки, яка накриє Східну Європу. В деяких місцях України температура перевищуватиме 40 градусів за Цельсієм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини