Головна Новини Суспільство Екологія Вчені NASA попереджають людство про безпрецедентні зміни в усьому світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені NASA попереджають людство про безпрецедентні зміни в усьому світі

Науковці з NASA вважають, що 2023 рік, який є один з найспекотніших років виявиться одним з найпрохолодніших у порівнянні з наступними роками.

23 липня 2023, 16:00 comments2433
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За словами головного кліматолога NASA Гевіна Шмідта, липень може стати найспекотнішим місяцем за усю історію температурних спостережень. А його колега Пітер Калмус попереджає, що 2023 рік вже побив температурні рекорди, попри це, ймовірно, він стане найхолоднішим у порівнянні з наступними роками.

Вчені NASA попереджають людство про безпрецедентні зміни в усьому світі

Вчені NASA попереджають людство про глобальні зміни через клімат. Фото з відкритих джерел

Цього року було побито кілька історичних температурних рекордів, зокрема це стосується Китаю, де температура досягла понад 52 градусів за Цельсієм.

"Ми спостерігаємо безпрецедентні зміни в усьому світі — хвилі спеки, які ми бачимо в США, Європі та Китаї, показують нові рекордні показники", — заявив головний кліматолог NASA Гевін Шмідт.

За словами науковця температура у світі продовжуватиме зростати і бити температурні рекорди. Шмідт вказує, що це частково пов’язано з ефектом Ель-Ніньйо, проте головну роль у нагрівання планети відіграє людина, яка продовжує викидати парникові гази в атмосферу. Шмідт попереджає, що 2024 рік буде ще теплішим.

Подібну позицію висловлює інший вчений з NASA Пітер Калмус.

"Більшість людей досі не знають, у якій небезпеці вони знаходяться. Це буде найхолодніше літо у вашому житті. Єдиний вихід із цього теплового кошмару — якнайшвидше припинити використання викопного палива", — написав Пітер Калмус у Twitter.

Калмус пояснює, що деякі регіональні та річні коливання існуватимуть, проте усередненні тенденції показують, що попри рекордні температури літо 2023 року може бути найхолоднішим за багато наступних років.

Згідно з інформацією Національного агентства океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA) у глобальному масштабі червень 2023 року був найтеплішим за 174-річну історію регулярних температурних спостережень. Крім того, у липні Європа, Азія та Америка стикнулись з хвилею надзвичайної спеки, яка загрожує людям і спричиняє посухи та лісові пожежі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ВООЗ попереджає світ про нову пандемію, якій сприяють хвилі спеки.

Також "Коментарі" писали про мешканців Єгипту, що часто живуть за умов високих температур, тому знайшли метод, який допомагає врятуватись від спеки під час сну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини