Головна Новини Суспільство медицина ВООЗ попереджає світ про нову пандемію: що відомо про хворобу
commentss НОВИНИ Всі новини

ВООЗ попереджає світ про нову пандемію: що відомо про хворобу

Всесвітня організація охорони здоров’я вважає, що глобальне потепління спричинить поширення комарів, які викликають тропічну хворобу.

23 липня 2023, 11:40 comments2501
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Всесвітня організація охорони здоров’я 21 липня оголосила, що кількість випадків пов’язаних з лихоманкою Денге може досягти рекордних значень. Причиною цього є глобальне потепління, яке сприяє поширенню комарів, що є переносниками хвороби. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

ВООЗ попереджає світ про нову пандемію: що відомо про хворобу

ВООЗ попереджає світ про нову пандемію через лихоманку Денге. Фото з відкритих джерел

За даними ВООЗ рівень захворюваності на гарячку Денге зростає у всьому світі та станом на 2022 рік становлять понад 4,2 млн випадків, що у вісім разів більше ніж показники 2000 року.

У Європі зафіксовано сплеск випадків лихоманки, хворобу також вперше зафіксували у столиці Судану Хартумі, а в Перу прийняли рішення про оголошення надзвичайного стану у різних регіонах країни. Таким чином ВООЗ попереджає, що сьогодні лихоманка Денге є тропічною хворобою, яка найшвидше поширюється у всьому світі та може викликати нову пандемію.

Фахівець відділу ВООЗ з контролю за забутими тропічними хворобами доктор Раман Велайюдхан під час конференції ВООЗ у Женеві розповів, що на комарів впливають хвилі спеки, які відбуваються по всьому світу. За його словами температура вище 45 градусів повинна вбивати комарів, які переносять лихоманку Денге, однак вони можуть ховатись у контейнерах для зберігання води, де температура є меншою.

У ВООЗ заявили, що типові симптоми Денге це лихоманка та біль у м’язах, однак вони виникають лише у частини хворих, адже у більшості протікають безсимптомно. Ураження гарячкою Денге смертельне близько для 1% людей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що підліток пережив "внутрішнє обезголовлення".

Також "Коментарі" писали, що відбувається з вашим тілом, якщо ви щодня їстимете помідори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини