Головна Новини Суспільство медицина Підліток пережив «внутрішнє обезголовлення»: лікарі годинами боролись за його життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Підліток пережив «внутрішнє обезголовлення»: лікарі годинами боролись за його життя

Лікарі, які врятували життя хлопцю, говорять про медичне диво через рідкісний випадок з "внутрішнім обезголовленням" підлітка.

20 липня 2023, 17:57 comments1435
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

12-річний Сулейман Хасан з Палестини під час звичайної велопрогулянки потрапив у серйозну аварію, яка спричинила "внутрішнє обезголовлення". Лікарі в Єрусалимі провели складну операцію з фіксації голови та вказують, що це справжнє диво. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Times of Israel.

Підліток пережив «внутрішнє обезголовлення»: лікарі годинами боролись за його життя

Підліток пережив "внутрішнє обезголовлення". Фото з відкритих джерел

Доктор Охад Ейнав, який керував операцією заявив, що операція "була дуже складна і тривала кілька годин". За його словами випадок є надзвичайно рідкісним і мало пацієнтів виживає після операції.

"Наша команда лікарів на чолі з Охадом Ейнавом успішно прикріпила голову 12-річному хлопчику після важкої аварії на велосипеді. Хірургія, яка включала нові методики та новітні технології, врятувала йому життя всупереч усім. Його одужання було просто дивом", — заявили в медичному центрі, де проходила операція.

Операція була проведена в червні, але лікарі уважно спостерігали місяць за станом здоров’я 12-річного хлопця перш ніж оголосити, про вдалий результат. Наразі підлітка виписали додому.

Підліток пережив «внутрішнє обезголовлення»: лікарі годинами боролись за його життя - фото 2

Під назвою "внутрішнє обезголовлення" медики називають атланто-аксіальний вивих, який не є обезголовленням в традиційному розумінні. Під час цього череп відокремлений від хребта, однак технічно голова залишається прикріплена до тіла м'язами та спинним мозком.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені з'ясували, в якому віці найбезпечніше заводити дітей.

Також "Коментарі" писали про британця, який вирішив зробити собі гарну посмішку у турецьких лікарів. Тепер він хоче видалити усі зуби через помилку стоматологів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини