Головна Новини Суспільство медицина Вчені з'ясували, в якому віці найбезпечніше заводити дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, в якому віці найбезпечніше заводити дітей

Після аналізу майже мільйона пологів вчені визначили найбезпечніший вік для народження дітей.

4 липня 2023, 17:57
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Вчені з Університету Земмельвейса в Будапешті виявили, що для жінок найбезпечніше народжувати дитину в певний дев’ятирічний період. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Sun.

Вчені з'ясували, в якому віці найбезпечніше заводити дітей

Вчені з'ясували, в якому віці найкраще заводити дітей. Фото з відкритих джерел

Угорські дослідники проаналізували 31 128 вагітностей, які не мали генетичних порушень розвитку плоду і порівняли ці результати з 2,8 млн пологами за останні 30 років. Таким чином вчені з Університету Земмельвейса виявили, що найбезпечнішим віком для народження дитини є вік жінки від 23 до 32 років. У цьому дев’ятирічному періоді дослідники виявили найменшу кількість можливих вроджених вад.

Вчені вказують, що ризик розвитку не генетичних аномалій у новонароджених дітей зріс на 20%, якщо мати мала вік до 22 років. У віці старше 32 років це показник був на 15% вище у порівнянні з віком 23-32 роки. Серед молодих матерів найчастіше зустрічаються вади у розвитку центральної нервової системи, тоді як у матерів старшого віку ризик вроджених вад голови, шиї, очей та вух зріс вдвічі.

Наразі вчені остаточно не знають причину таких результатів, однак припускають ймовірні причини, які могли вплинути на них. Авторка дослідження Пете Богларка вказує, що основним фактором для молодих мам є їх спосіб життя, зокрема це стосується куріння, вживання алкоголю чи наркотиків. Окрім того, жінки у віці до 22 років часто не готові до вагітності.

"Серед матерів старшого віку — це накопичення екологічних впливів хімічних речовин, погіршення механізмів відновлення ДНК, забруднення повітря, а також старіння яйцеклітин", — говорить доцент Університету Земмельвейса Пете Богларка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 22-річна українка збільшила груди, а через кілька днів у неї почали відмовляти органи. Родина загиблої звинувачує лікаря у смерті дівчини.

Також "Коментарі" писали про лікаря-кардіолога, яка розказала про п’ять продуктів, які вона уникає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини