Головна Новини Суспільство Екологія Китай побив історичний рекорд температури: неймовірна спека
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай побив історичний рекорд температури: неймовірна спека

За всю історію спостережень у Китаї зафіксовано найвищу температуру. Стовпчик термометра піднявся вище 50 градусів за Цельсієм.

18 липня 2023, 15:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

16 липня у Китаї зафіксували найвищу температуру за всю історію спостережень у цій країні. Це сталось на фоні кількох хвиль спеки, які вже кілька тижнів спостерігаються у цій азійській країні.

Китай побив історичний рекорд температури: неймовірна спека

Китай побив історичний рекорд температури. Фото з відкритих джерел

Новий температурний рекорд Китаю зафіксували у селищі Санбао, що знаходиться поблизу міста Турфан на заході країни. Там температура піднялась вище 50 градусів та досягла позначки 52,2 градуса о 19:00 16 липня. За інформацією китайських метеорологів спека триматиметься ще близько п’яти днів.

Таким чином було побито попередній рекорд Китаю за найвищою температурою – 50,6 градуса за Цельсієм, що зафіксували у 2017 році.

Місцева влада видала рекомендації жителям Турфану та навколишніх населених пунктів де просила залишатись в будинках, а комунальні служби розбризкують воду по головних дорогах міста, щоб знизити температуру.

Європа також потерпає від високих температур, особливо південна частина материка, де фіксується спека у 45-48 градусів за Цельсієм.

Нагадаємо, що найвища температура за всю історію спостережень у світі фіксували в США у Долині смерті. У 1913 році вона досягла позначки у 56.6 градусів за Цельсієм. Однак метеорологи не впевненні на скільки точними були методи понад 100 років тому вважають, що Китай побив історичний рекорд температури з показником 52,2 градуса за Цельсієм.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай відреагував на рішення Сполучених Штатів відправити касетні боєприпаси до України.

Також "Коментарі" писали, що в Австралії знайшли безвухого дракона. Тварина вважалась вимерлою 50 років. Тепер уряд країни виділяє кошти для подальших пошуків та охорони зникаючого виду тварин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини