Головна Новини Суспільство Екологія В Австралії знайшли безвухого дракона: тварина вважалась вимерлою 50 років
commentss НОВИНИ Всі новини

В Австралії знайшли безвухого дракона: тварина вважалась вимерлою 50 років

Після багатьох років досліджень вчені змогли виявити популяцію рідкісного виду.

26 червня 2023, 09:09
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Вікторіанський луговий безвухий дракон колись був поширений на території Австралії, однак його чисельність різко скоротилась через втрату природного середовища. Вчені припускали, що вид вимер у дикій природні, однак вперше з 1969 року науковці зафіксували живих безвухих драконів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

В Австралії знайшли безвухого дракона: тварина вважалась вимерлою 50 років

Вікторіанський луговий безвухий дракон. Фото: Nick Clemann

25 червня австралійський уряд повідомив, що у штаті Вікторія знову виявлено безвухого дракона, вперше за понад 50 років. Рептилії є ендеміком штату Вікторія та зустрічались раніше на луках, однак через чисельність безвухих драконів різко впала через деградацію та фрагментацію їх середовища існування, окрім того, їх активно полювали різні хижаки, зокрема дикі коти.

Ящірку виділяє відсутність зовнішнього вушного отвору та барабанної перетинки. Доросла особина виростає до 15 см. Відповідно до місцевого закону тварина внесена до списку таких, що знаходяться під загрозою зникнення. Уряд штату задля безпеки безвухих драконів не повідомляти про місцезнаходження популяції ящірок, однак дослідження науковців продовжуються, щоб краще зрозуміти чисельність виду. Уряд штату Вікторія виділив 188 тис. доларів на пошук інших популяцій ящірок.

"Я хочу захистити наших дорогоцінних істот для наших дітей і онуків. Це така захоплююча новина, що вікторіанського лукового безвухого дракона було знову відкрито", — говорить федеральний міністр охорони навколишнього середовища Таня Пліберсек.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про американського фридайвера, який спіймав рибу з "людськими зубами".

Також "Коментарі" писали, що Офіс Генпрокурора назвав кількість екоцидів в Україні, за якими стоїть Росія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини