Головна Новини Суспільство Природні ресурси Американський фридайвер спіймав рибу з "людськими зубами"
commentss НОВИНИ Всі новини

Американський фридайвер спіймав рибу з "людськими зубами"

Американець спіймав унікальну рибу з "людськими зубами". Окрім того, тварина виявилась рекордного розміру.

8 червня 2023, 19:40 comments1470
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Американський фридайвер Тодд Елдер спіймав у Чесапікській затоці в Атлантичному океані рибу розміром майже 8 кг. Окрім рекордного розміру риба мала кілька рядів "людських зубів". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Outdoorlife.

Американський фридайвер спіймав рибу з "людськими зубами"

Кейпкодський карась. Фото з відкритих джерел

Американець Тодд Елдер відправився в Чесапікську затоку біля узбережжя Вірджинії, щоб половити рибу на гарпун. Під час одного з занурень він помітив у воді рибу незвичайних розмірів та почав її ловити.

Коли Елдеру вдалось загарпунити рибу це виявився кейпкодський карась (лат. Archosargus probatocephalus). Риба має й інші назви: вівчарка, риба-каторжник, овеча голова, риба з овечою головою або шіпхед. Характерною особливістю цієї риби є кілька рядів зубів у щелепі, які мають подібність до людських. Цими зубами вони подрібнюють панцирі крабів, устриць і мідій, які є їх основним джерелом їжі.

Зазвичай кейпкодський карась має вагу близько 2 кг, однак Елдер впіймав екземпляр вагою 7,8 кг, що стало світовим рекордом IUSA. Попередній рекорд було встановлено у 2011 році, тоді рибалка впіймав рибу-каторжника вагою 6,8 кг.

Тодд Елдер розповів, що приготував рекордну рибину на для своєї родини на День матері.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що італієць Алессандро Б'янкарді спіймав сома з рекордною довжиною чим встановив новий світовий рекорд. Довжина риби досягла майже трьох метрів. На противагу американцю, італійський рибалка відпустив тварину назад у воду.

Також "Коментарі" писали про угорського браконьєра, який застрелив унікального сірого вовка-рекордсмена. Тепер чоловік постане перед судом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини