Головна Новини Суспільство події Нова велика небезпека в Україні та Росії: це почнеться цього тижня
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова велика небезпека в Україні та Росії: це почнеться цього тижня

Синоптики прогнозують хвилю аномальної спеки в Україні та частині Росії на початку серпня. У деяких регіонах температура може встановити нові рекорди спеки.

1 серпня 2023, 10:55 comments3872
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Аномальна спека невдовзі залишить країни розташовані навколо Середземного моря, однак високі температури перемістяться на іншу частину континенту. За кілька днів надзвичайна спека охопить військові території України та частину РФ. Спека може бути настільки сильною, що може встановити нові температурні рекорди.

Нова велика небезпека в Україні та Росії: це почнеться цього тижня

На Україну насувається аномальна спека. Фото з відкритих джерел

Цьогорічне літо у Східній Європі поки що було відносно спокійним. Не було гнітючої спеки, сильних гроз і злив. Однак невдовзі це зміниться. Спека, яка вже багато тижнів поширюється з Іспанії до Греції, переміститься на північний схід і з повною силою вдарить по території Румунії, України, Молдови та Росії.

Згідно з аналізом температурних моделей основна хвиля спеки, ймовірно, прийде в другій половині тижня. В четвер і п'ятницю на більшій частині території України очікується 30-32 градусів тепла. Однак найбільша спека очікується на вихідних. В цей період більша частина територій, де відбуваються бойові дії, стануть буквально найгарячішими місцями у Європі. Температура перевищить 35 градусів тепла і може наблизитися до 40-41. Такі показники близькі до рекордних значень, адже найвища температура в історії України була зафіксована екстремальним літом 2010 року, коли в Луганську було 42 градуси за Цельсієм.

Нова велика небезпека в Україні та Росії: це почнеться цього тижня - фото 2

Метеорологічна карта wxcharts, яка фіксує аномальні перевищення температур у порівнянні з середніми показниками

Минулого року від спеки, померло понад 61 тис. людей по всій Європі. Однак цей рік вважається ще спекотнішим. Особливо складно при такій температурі солдатам, які на фронті воюють у товстій і важкій формі.

Також високі показники будуть і на території РФ, зокрема поблизу українського кордону. У Краснодарському краї очікується, що термометри зафіксують позначки близько 42-44 градусів тепла. Ймовірно це буде найбільша хвиля спеки у Східній Європі та зокрема в Україні у 2023 році. Очікується, що аномальна спека відступить з 10 серпня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай побив історичний рекорд температури.

Також "Коментарі" писали, як врятуватись від спеки вночі за єгипетським способом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://wxcharts.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини