Головна Новини Суспільство Екологія Грецію атакувала сильна спека: нові температурні рекорди
commentss НОВИНИ Всі новини

Грецію атакувала сильна спека: нові температурні рекорди

Кількатижнева спека в Греції встановлює рекордні позначки, які за прогнозами кліматологів не є межею.

24 липня 2023, 15:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Греція бореться з лісовими пожежами, які знищують все на своєму шляху. Стихія поширюється переважно через посуху та високі температурні аномалії. Прогнози невтішні та свідчать, що грекам не варто розраховувати на похолодання та дощ, а готуватися до ще більшої спеки.

Грецію атакувала сильна спека: нові температурні рекорди

Жінка на вулиці в Греції. Фото з відкритих джерел

Аномальна навіть для південноєвропейських умов, спека вирує в Греції вже кілька тижнів. Температура регулярно перевищує 35 градусів за Цельсієм, а в деяких місцях досягає позначки у 45 градусів.

23 липня стало найспекотнішим днем ​​у році в Греції. В Афінах температура піднялася до 42 градусів, а в Аргосі на Пелопоннесі термометри показували 46 градусів.

Костас Лагувардос з Національної обсерваторії сказав CNN, що Греція може пережити на два тижні більше спекотних днів у цьому році у порівнянні з минулим. Але ситуація настільки динамічна, що спека може тривати ще довше.

За прогнозами, похолодання у Греції настане лише в кінці липня та на початку серпня. Посуха спричиняє значні пожежі в країні. У Греції евакуювали близько 20 тис. людей під час пожеж на туристичних островах. Однак пожежі будуть тривати й надалі, адже суха погода ускладнюватиме боротьбу з вогнем. За сезонними прогнозами, великі дощі у Греції випадуть лише наприкінці літа та восени.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені NASA попереджають людство про безпрецедентні зміни в усьому світі. За їх словами аномально спекотний 2023 рік може виявитись найхолоднішим у порівнянні з майбутніми.

Також "Коментарі" писали про ВООЗ, які заявили, що через зміни клімату світу загрожує нова пандемія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини