Головна Новини Суспільство події Температурний рекорд: де в Україні зафіксована найвища температура за всю історію спостережень
commentss НОВИНИ Всі новини

Температурний рекорд: де в Україні зафіксована найвища температура за всю історію спостережень

У якому українському місті була зафіксована найвища температура. Скільки градусів тепла становить температурний рекорд України.

6 серпня 2023, 08:20 comments14941
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У 2023 році вчені фіксують найвищі температури за всю історію спостережень. Температурний рекорд встановили кілька країн, зокрема у південній частині Греції температура піднялась до 46 градусів, а у Китаї до рекордних 52,6 градуса. Однак, які рекордні показники для температури в Україні.

Температурний рекорд: де в Україні зафіксована найвища температура за всю історію спостережень

Температурний рекорд України. Фото з відкритих джерел

Згідно з температурними показниками червень 2023 року став найтеплішим місяцем на планеті, однак вже у липні цей рекорд було побито. Згодом хвилі спеки, які вирували на початку літа на півдні Європи дістались України і за прогнозами синоптиків у серпні 2023 року можуть наблизитись до рекордних показників.

Найвища температура в Україні за всю історію спостережень була зафіксована у серпні 2010 року у Луганську. Тоді температура піднялась до рекордних 42 градусів тепла. 2010 рік став також найтеплішим для Дніпра, Херсона та Запоріжжя, де температура сягала 40-40,9 градуса тепла. Значна частина температурних рекордів в українських містах припадає на 2010 та 2007 роках.

Щодо найнижчих температур за усю історію спостережень в Україні, то лідерство знову за Луганськом. У 1900 та 1935 роках у місті зафіксували 41,9 градуса нижче нуля. Найближче до рекордного показника Луганська дібралось місто Володимир, де термометр показав мінус 38,9 градуса. Загалом більшість найхолодніших температурних рекордів в Україні зафіксували між 1920-1940 роками.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені оголосили липень найспекотнішим місяцем у світі.

Також "Коментарі" писав, що синоптики прогнозують хвилю аномальної спеки в Україні на початку серпня. У деяких регіонах температура може встановити нові рекорди спеки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини