Головна Новини Суспільство події Скільки українців готові вакцинуватися від COVID-19: соцопитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців готові вакцинуватися від COVID-19: соцопитування

Статистика показує, що українці поки не готові вакцинуватися

18 травня 2021, 13:07
Поділіться публікацією:

Майже половина населення України не бажають проходити вакцинацію проти коронавірусу, коли ліки будуть доступними. Про це повідомляють дані опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Скільки українців готові вакцинуватися від COVID-19: соцопитування

Вакцинація - фото з відкритих джерел

Статистика показує, що 42% українських громадян зовсім не готові вакцинуватися. Лише 18% опитаних висловили повну готовність пройти щеплення за наявності потрібних препаратів. Найбільше бажання убезпечити себе від зараження виявляють люди з вікової категорії 51+ років. Таких було 22%.

  Скільки українців готові вакцинуватися від COVID-19: соцопитування - фото 2 

Молодь із вікової групи 18-35 років у своїй більшості зовсім не готові до вакцинації, таких виявився 51%. 

Також соціологи констатували, що більшість українців, які бажають вакцинуватися, хочуть отримати щеплення міжнародно визнаним препаратам, що виготовлені в європейських країнах чи США. Найменше співвітчизники довіряють індійській (6%) та китайській (3%) вакцині. 17% громадян готові вакцинуватися будь-якими ліками.

Загалом станом на березень 2021 року 60% опитаних вважають епідемію коронавірусною загрозливою. Більш небезпечним COVID-19 вважають жінки (33%), ніж чоловіки (18%).

Нагадаємо, що українців, які записалися в чергу на вакцинацію через додаток "Дія", будуть вакцинувати щотижня у вихідні дні.

А вже з 1 липня 2021 року в Україні можуть запустити в дію ковідний сертифікат. Його планують ввести відразу після того, як аналогічні процеси почнуть функціонувати в країнах Європейського Союзу. Детальніше про документ і його переваги читайте в нашому матеріалі.

Також були оприлюднені дані Київського інституту соціології про ставлення українців до вакцинації. Про те, скільки відсотків громадян готові робити щеплення і яка кількість людей не довіряє жодній вакцині, ви можете дізнатися у нашій статті.

До того ж нещодавно стало відомо, що Світовий банк видасть Україні спеціальний кредит на 90 мільйонів доларів для боротьби з коронавірусною хворобою. Куди саме спрямують ці гроші, дізнавайтеся за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини