Головна Новини Суспільство події Скільки грошей виділить ЄС на боротьбу з COVID-19 в Африці
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки грошей виділить ЄС на боротьбу з COVID-19 в Африці

Країни європейської співдружності хочуть інвестувати в розробку африканської вакцини

21 травня 2021, 16:41
Поділіться публікацією:

Скільки грошей виділить ЄС на боротьбу з COVID-19 в Африці

Пандемія в Африці - фото з відкритих джерел

Європейський союз запускає ініціативу щодо збільшення виробництва вакцин від коронавірусу в Африці. Повідомляє РБК-Україна.

ЄС планує інвестувати в організацію випуску цих препаратів 1 млрд євро. 

За словами глави Єврокомісії Урсули фон дер Ляйен на сьогодні африканські країни змушені імпортувати вакцини від коронавірусу.

"Ми маємо намір з нашими африканськими партнерами розвивати національні виробництва по всіх континентах, щоб виграли всі країни", — заявила політик.

Дер Ляйен зазначила, що на розвиток виробництва вакцина в Африці Євросоюз планує виділити інвестиції в розмірі 1 млрд євро. Очікується, що на підприємствах працюватимуть європейські фахівці. 

Нагадаємо, що Світовий банк видасть Україні спеціальний кредит на 90 мільйонів доларів для боротьби з коронавірусною хворобою. Куди саме спрямують ці гроші, дізнавайтеся за посиланням. 

А вже з 1 липня 2021 року в Україні можуть запустити в дію ковідний сертифікат. Його планують ввести відразу після того, як аналогічні процеси почнуть функціонувати в країнах Європейського Союзу. Детальніше про документ і його переваги читайте в нашому матеріалі.

Також були оприлюднені дані Київського інституту соціології про ставлення українців до вакцинації. Про те, скільки відсотків громадян готові робити щеплення і яка кількість людей не довіряє жодній вакцині, ви можете дізнатися у нашій статті.

До того ж нещодавно ми повідомляли, що українців, які записалися в чергу на вакцинацію через додаток "Дія", будуть вакцинувати щотижня у вихідні дні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини