Головна Новини Суспільство події Масована ракетна атака і турецький «привіт» Москві: чим запам'ятався тиждень
commentss НОВИНИ Всі новини

Масована ракетна атака і турецький «привіт» Москві: чим запам'ятався тиждень

Російський ракетний удар 9 березня став одним із наймасовіших за час повномасштабної війни

12 березня 2023, 08:00 comments2504
Поділіться публікацією:

Україна вистояла черговий найважчий тиждень війни проти Росії. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" найбільш значущі, з їхньої точки зору, події семиднівки (з 6 по 11 березня), а також її значення в ракурсі російсько-української війни.

Масована ракетна атака і турецький «привіт» Москві: чим запам'ятався тиждень

Ракетний удар. Фото з відкритих джерел

Кремль виходить за межі міжнародних правил

Політтехнолог Петро Охотін міркує так:

"На мій погляд, два основні факти минулого тижня — це нова хвиля обстрілів України ракетами та спроба Росії втрутитися у внутрішні справи Молдови. Як зазначали уповноважені особи, такої кількості "Кинджалів" по Україні раніше не запускалося".

На думку експерта, спроби росіян, що продовжуються, бити по цивільних об'єктах в Україні поряд з наміром Москви змінити владу в Молдові — це нова демонстрація того, що Кремль виходить за рамки міжнародних правил. І намагається досягати лише своїх імперських цілей.

"Це ще одне нагадування Заходу, що саме від постачання зброї Україні зараз залежать правила демократії. І російський диктатор-агресор має бути показово покараний та повалений", – констатує Петро Охотін.

Тиждень, що минає, запам'ятався відновленням масованих обстрілів з боку РФ

Доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України, народний депутат V-VI скликань Олексій Плотніков підкреслює, що тиждень, що минає, запам'ятався відновленням масованих обстрілів з боку РФ.

"Їх не було майже місяць, – нагадує експерт. – Україна продовжує демонструвати неймовірну стійкість. Незважаючи на те, що агресор випустив понад 80 ракет різних типів, ми досить швидко відновилися після цього удару", – зазначає Олексій Плотніков.

Ще один важливий момент, на його думку, те, що Туреччина почала нарешті забороняти допуск російських товарів через Босфор. Насамперед товарів, що йдуть по паралельному імпорту.

"Такі зміни з боку офіційної Анкари у ракурсі підтримки американських та європейських санкцій – дуже позитивні для України, – упевнений економіст. – Це показник того, що Туреччина більш віддана демократичним цінностям, ніж дружбі з РФ та економічній вигоді від цього".

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорить пропагандистська істерія всередині РФ – що Кремль намагається навіяти росіянам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини