Головна Новини Суспільство події Людство чекає друга хвиля вакцинації - вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

Людство чекає друга хвиля вакцинації - вчені

Друге коло щеплень може стартувати у 2022 році

16 травня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

Німецькі експерти Постійної комісії з вакцинації (STIKO) стверджують, що нинішній процес щеплення населення буде далеко не останнім у світі. Про це повідомляють журналісти Deutsche Welle.

Людство чекає друга хвиля вакцинації - вчені

Щеплення від коронавірусу - фото з відкритих джерел

На думку лікарів, повторні щеплення можуть знадобитися уже наступного року.

Експерти STIKO прогнозують, що в разі поширення мутованих видів коронавірусної інфекції людство знову виявиться безсилим перед хворобою. У будь-якому випадку імунний захист після вакцинації триває лише півроку, тому для повного подолання COVID-19 знадобиться пройти повторне щеплення.

"Треба бути готовими до того, що наступного року, можливо, усім нам доведеться "освіжити" щеплення", — заявив очільник Постійної комісії з вакцинації Томас Мертенс.

Нагадаємо, що порівняно з минулим тижнем Україна спустилася з третьої на четверту сходинку серед п'ятірки європейських країн-лідерів за поширенням коронавірусної хвороби, але рівень інфікованості досі залишається на тому ж місці.

Вітчизняні медики пов'язують підвищений індекс смертності українців від коронавірусу з новими мутаціями захворювання. Деталі можете знайти за посиланням.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало про три вакцини від COVID-19, які розробляють українські спеціалісти. Про кожну з них і перебіг досліджень ефективності вітчизняних ліків дізнавайтесь у нашому матеріалі.

Також ми підготували для своїх читачів цікавий матеріал із думками експертів про те, чи можна було б уникнути глобальної епідемії коронавірусу. Детальніше про це читайте за посиланням.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини