Головна Новини Суспільство медицина Медики пояснили причини підвищеного показника смертності від COVID
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики пояснили причини підвищеного показника смертності від COVID

Фахівці пов'язують кількість смертей з новими мутаціями захворювання

15 травня 2021, 22:20
Поділіться публікацією:

На думку провідних медиків країни, підвищений показник смертності від COVID в Україні пов'язаний з більш агресивними мутаціями захворювання, здатних вражати більше людей. Відзначається, що кількість летальних випадків в країні протягом двох місяців не опускається нижче 300. Про це фахівці розповіли виданню OBOZREVATEL.

Медики пояснили причини підвищеного показника смертності від COVID

Медики пояснили причини підвищеного показника смертності від COVID - фото з відкритих джерел

"У відділеннях інтенсивної терапії ковідних госпіталів досі перебувають дуже важкі хворі, через що виріс відсоток летальності. Тому збільшення смертей можливо і за таким статичним принципом", — припустив Володимир Широкобоков, український професор, мікробіолог, вірусолог і академік НАН.

Інфекціоніст Сергій Крамарєв зазначає, що в цілому летальність в країні крутиться навколо 2%, що не перевищує показник смертності від коронавірусу в інших країнах. Однак такі мутації захворювання, як британська або південноафриканська, можуть викликати тяжчий перебіг коронавірусу, надалі збільшення летальних випадків.

"Нові штами все більше вражають вже навіть і дітей. Тобто вони не тільки передаються швидше, але і викликають значно складніше перебіг, ніж було раніше. А чим важче захворювання — тим частіше буває і смертність", — сказав фахівець.

Нагадаємо, що за словами заступника міністра охорони здоров'я, головного санітарного лікаря України Віктора Ляшко, в Міністерстві охорони здоров'я очікують нову хвилю COVID-19 в період осені-зими, оскільки саме в цей час починається сезон грипу. Санітарний лікар не виключає, що нова коронавірусна хвиля може виникнути і раніше, в разі активного поширення нових штамів захворювання.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини