Головна Новини Суспільство події Коронавірус чи економічні наслідки епідемії: що більше тривожить українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус чи економічні наслідки епідемії: що більше тривожить українців

Понад третину громадян України не зверталися до лікарів, хворіючи на ковід

17 травня 2021, 16:26
Поділіться публікацією:

Станом на перше півріччя 2021 року 47% з опитаних українців більше боїться негативних економічних наслідків, пов'язаних із коронавірусною пандемією, ніж самого вірусу. Про це йдеться в дослідженні соціологічної групи "Рейтинг".

Коронавірус чи економічні наслідки епідемії: що більше тривожить українців

Вакцинація - фото з відкритих джерел

Також зазначається, що трохи більше третини з опитаних (32%) більше переймаються за хворобу, ніж матеріальні збитки. І лише 15% українців заявили, що не бояться нічого з переліченого. Соціологи стверджують, що в порівнянні з минулим роком цей показник збільшився вдвічі.

Окрім цього з 2000 респондентів 69% відповіли, що досі не перехворіли на коронавірус. 25% опитаних ствердили, що вже були заражені COVID-19. З них 36% не зверталися до лікарів, маючи явні симптоми хвороби. 

Працівники соціологічної групи додають, що похибка їхніх досліджень може складати 2,2%.

Нагадаємо, що українців, які записалися в чергу на вакцинацію через додаток "Дія", будуть вакцинувати щотижня у вихідні дні.

А вже з 1 липня 2021 року в Україні можуть запустити в дію ковідний сертифікат. Його планують ввести відразу після того, як аналогічні процеси почнуть функціонувати в країнах Європейського Союзу. Детальніше про документ і його переваги читайте в нашому матеріалі.

Також були оприлюднені дані Київського інституту соціології про ставлення українців до вакцинації. Про те, скільки відсотків громадян готові робити щеплення і яка кількість людей не довіряє жодній вакцині, ви можете дізнатися у нашій статті.

До того ж нещодавно стало відомо, що Світовий банк видасть Україні спеціальний кредит на 90 мільйонів доларів для боротьби з коронавірусною хворобою. Куди саме спрямують ці гроші, дізнавайтеся за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини