Головна Новини Суспільство події Коли в Україні вакцинують жителів ОРДЛО
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли в Україні вакцинують жителів ОРДЛО

Лікарі надаватимуть пріоритет пенсіонерам

21 травня 2021, 19:30
Поділіться публікацією:

У МОЗ збираються вакцинувати жителів окупованих територій від коронавірусу. Про це йдеться на Telegram-каналі відомства.

Коли в Україні вакцинують жителів ОРДЛО

Пандемія в ОРДЛО - фото з відкритих джерел

Як зазначається, партія вакцини CoronaVac від компанії Sinovac Biotech з 500 тисяч доз, яка прибула в кінці квітня, пройшла лабораторний контроль та була прийнята на облік. Ці вакцини почнуть розвозитися по регіонах вже 24 травня.

Так, за рішенням Оперативного штабу, ця партія піде на щеплення, в тому числі для громадян України, які перебувають на тимчасово окупованих територіях. Пріоритетно хочуть вакцинувати жителів ОРДЛО і Криму старше 65 років. Вакцинація проходитиме в пунктах на території Донецької, Луганської та Херсонської областей. 

Нагадаємо, що Світовий банк видасть Україні спеціальний кредит на 90 мільйонів доларів для боротьби з коронавірусною хворобою. Куди саме спрямують ці гроші, дізнавайтеся за посиланням. 

А вже з 1 липня 2021 року в Україні можуть запустити в дію ковідний сертифікат. Його планують ввести відразу після того, як аналогічні процеси почнуть функціонувати в країнах Європейського Союзу. Детальніше про документ і його переваги читайте в нашому матеріалі.

Також були оприлюднені дані Київського інституту соціології про ставлення українців до вакцинації. Про те, скільки відсотків громадян готові робити щеплення і яка кількість людей не довіряє жодній вакцині, ви можете дізнатися у нашій статті.

До того ж нещодавно ми повідомляли, що українців, які записалися в чергу на вакцинацію через додаток "Дія", будуть вакцинувати щотижня у вихідні дні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дончанин

21 травня 2021, 19:36

Ну зачем людям в уши ссать ? Ни один житель Донецкой Народной Республики не будет вакцинироваться за счет Украины !


Новини