Головна Новини Суспільство події Коли ЄС запровадить паспорти вакцинації: точна дата
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли ЄС запровадить паспорти вакцинації: точна дата

Новий документ ввійде в обіг уже влітку цього року

21 травня 2021, 13:07
Поділіться публікацією:

В країнах Євросоюзу з 1 липня введуть сертифікати вакцинації. Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

Коли ЄС запровадить паспорти вакцинації: точна дата

Паспорти вакцинації - фото з відкритих джерел

Свідоцтва про вакцинацію проти COVID-19 будуть цифровими, проте при необхідності документ можна буде отримати і в паперовій формі.

Комісар ЄС з питань охорони здоров'я Стелла Кіріакідіс заявила, що введення сертифікатів вакцинації в Європі є "важливим кроком для того, щоб відновити свободу пересування по ЄС, забезпечивши безпеку настільки, наскільки це можливо".

Сертифікати вакцинації ЄС також будуть враховувати щеплення від коронавірусу, зроблені препаратами, що не були схвалені в Євросоюзі. зазначимо, що раніше Європарламент раніше хотів обмежитися тільки вакцинами, допущеними Європейським агентством лікарських засобів (EMA).

Нагадаємо, що за словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, наша держава є учасником двох робочих груп із впровадження COVID-сертифікатів — від ВООЗ та від Євросоюзу. Українська влада буде готова впровадити документи вже з 1 липня 2021 року.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в Міністерстві охорони здоров'я очікують нову хвилю COVID-19 в період осені-зими, оскільки саме в цей час починається сезон грипу. Однак головний санітарний лікар Віктор Ляшко не виключає, що нова коронавірусна хвиля може виникнути і раніше, в разі активного поширення нових штамів захворювання.

Додамо, недавно "Коментарі" повідомляли, чому, на думку ізраїльського лікаря, Україні слід готуватися до нової хвилі коронавірусної хвороби.

Також на порталі ви можете дізнатися, яка кількість наших співвітчизників виступає проти вакцинації від COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини