Головна Новини Суспільство події Глава МЗС Туреччини після візиту до Москви назвав реальні терміни продовження «зернової угоди»
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава МЗС Туреччини після візиту до Москви назвав реальні терміни продовження «зернової угоди»

У МЗС Туреччини вже анонсували, що "зернову угоду" можуть продовжити щонайменше на 2 місяці

11 травня 2023, 09:00
Поділіться публікацією:

Дія "зернової угоди" про експорт українського зерна Чорним морем може бути продовжена щонайменше на 2 місяці. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, якого цитує "CNN Türk".

Глава МЗС Туреччини після візиту до Москви назвав реальні терміни продовження «зернової угоди»

Експорт зерна. Фото: з відкритих джерел

"Фактично продовження (Ред. — "Зернової угоди") було зроблено на 2 місяці. Я думаю, що ми можемо отримати результати, продовживши мінімум ще на 2 місяці. Думаю, ми зможемо це реалізувати", — зазначив Мевлют Чавушоглу.

Зазначимо, головний дипломат Туреччини побував із візитом у Москві, де зустрівся із главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. За словами турецького міністра, під час переговорів особливу увагу вони приділили ситуації в Україні та "зерновій ініціативі".

Зазначимо, що переговори про продовження зернової угоди, яку систематично зриває Росія, стартували 10 травня в Стамбулі, повідомляє Міноборони Туреччини. Які шанси на успіх? Чи можуть у цьому допомогти намічені на 14 травня вибори в Туреччині, під які чинний президент Реджеп Ердоган робить один популістський крок за іншим? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в очікуванні 11-го санкційного пакета проти РФ: чи є ефект від санкцій, які вже введені. Експерти детально проаналізували ситуацію в інтерв'ю ексклюзивному нашому виданню.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому політики, які раніше чекають, почали розгойдувати тему миротворчості – чи допоможе це РФ.

Раніше "Коментарі" писали – у РФ знову заговорили про другу хвилю мобілізації: головна причина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини