Головна Новини Суспільство Біженці Майже три українські зарплати: яка країна виплачує біженцям з України найбільшу допомогу
commentss НОВИНИ Всі новини

Майже три українські зарплати: яка країна виплачує біженцям з України найбільшу допомогу

Українські біженці можуть отримувати в європейських країнах виплати на допомогу більші ніж зарплата в Україні.

8 листопада 2023, 14:44 comments3422
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після початку повномасштабного вторгнення Росії, країни Європи прийняли понад 6 млн українських біженців. Кожна з цих країн має свої власні програми допомоги, які складаються з грошової підтримки та соціальних пільг, зокрема на житло, їжу, одяг, освіту та інші. Однак, яка країна платить найбільші кошти для біженців з України.

Майже три українські зарплати: яка країна виплачує біженцям з України найбільшу допомогу

Українські біженці можуть розраховувати на фінансову допомогу в європейських країнах. Фото з відкритих джерел

Згідно з даними ресурсу Enableme Бельгія виплачує найбільшу суму допомоги для українських біженців – 1140 євро (44 тис. грн) на одного дорослого щомісяця. Ця сума дорівнює майже трьом середнім зарплатам в Україні, яка станом на 2023 рік дорівнює близько 16 тис. грн.

Однак слід зауважити, що у Бельгії для виплат діє спеціальна формула. Якщо один дорослий може розраховувати на 1140 євро, то сім’я з двох осіб вже отримує по 758 євро на кожного, тобто на 390 євро менше.

Ще однією країною, яка виплачує українським біженцям високу допомогу стала Ірландія. Біженці з України можуть розраховувати на 824 євро щомісячних виплат. Крім того, в Ірландії є додаткові виплати за допомогу над дітьми та старшими людьми, які можуть досягати 552 євро.

Слід зазначити, що допомога в різних країнах має свої особливості та може залежати від віку особи, кількості членів сім'ї та інших факторів. Крім того, в деяких країнах є соціальні пільги, тоді як в інших вони відсутні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про чотири країни які платять біженцям при відʼїзді. Кожна країна має свої умови та суму, яку готова надати для українців, що готові повернутись додому.

Також "Коментарі" писали, що Швейцарія ухвалила позитивне рішення для українських біженців, тоді як в Нідерландах пройшли протести проти відкриття чергового притулку для біженців з України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини