Головна Новини Суспільство Біженці У Нідерландах місцеві мешканці вийшли на протест проти українських біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

У Нідерландах місцеві мешканці вийшли на протест проти українських біженців

В одному з міст Нідерландів пройшов масовий протест проти відкриття притулку для біженців з України.

5 листопада 2023, 11:55 comments8112
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Жителі міста Пурмеренд, що поблизу Амстердама перекрили вхід до мерії на знак протесту проти будівництва притулку для 1,5 тис. біженців з України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на нідерландське видання RTV Purmerend.

У Нідерландах місцеві мешканці вийшли на протест проти українських біженців

Українські біженці. Фото з відкритих джерел

За день до початку акції протесту 10 тис. мешканців міста Пурмеренд написали лист до місцевої влади з закликом не створювати притулок для українських біженців. Наступного дня, 1 листопада, мерія міста мала провести консультації щодо будівництва притулку та заслухати спікерів про необхідність створення такої установи для біженців або заперечити ідеї керівництва.

На цей захід прийшло багато протестуючих, частина з яких не змогла потрапити до зали та висловитись проти створення притулку, адже всі місця були заповненні. На місце інциденту для посилення безпеки приїхала поліція, однак ситуація згодом заспокоїлась.

Під час заходу місцеві мешканці скаржилися, що не можуть отримати квартиру, а керівники міста замість того, щоб розв'язувати проблему житла, витрачають кошти на притулок для біженців з України. Місцеві ЗМІ вказують, що тих небагатьох, хто виступив на захист притулку для українців, розкритикували та висміяли.

Наступне обговорення про створення притулку відбудеться 6 листопада, а остаточне рішення міська рада Пурмеренда ухвалить 30 листопада.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стали відомі основні фактори, які впливають на рішення українських біженців не повертатись за кордону в Україну.

Також "Коментарі" писали, що українці масово обирають цю країну. В останні місяці кількість біженців різко збільшилась.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини