Головна Новини Суспільство Біженці Українці масово обирають цю країну: в останні місяці кількість біженців різко збільшилась
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці масово обирають цю країну: в останні місяці кількість біженців різко збільшилась

Українські біженці почали масово приїжджати до однієї європейської країни.

30 жовтня 2023, 14:20 comments1769
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Норвегія – одна з країн,  яку масово почали приїжджати українські біженці. Місцева влада оголосила, що зіткнулась з проблемою розміщення новоприбулих та не встигає створити центри прийому українців, які тікають від війни.

Українці масово обирають цю країну: в останні місяці кількість біженців різко збільшилась

Українські біженці масово приїжджають у Норвегію. Фото з відкритих джерел

Загалом у Норвегії зареєстровано понад 65 тис. українських біженців з них 29 тис. прибули цього року. За даними норвезького уряду в останні півтора місяця до країни приїжджає понад 1000 українців щотижня, що відповідає таким же високим показника, як на початку російського вторгнення.

"Це нова ситуація, яка створює тиск як на нашу систему прийому, так і на врегулювання, і ми повинні уважно стежити за нею в майбутньому", — повідомила міністерка юстиції та надзвичайних ситуацій Норвегії Емілі Енгер Мель.

Мель розповіла, що Норвегія не встигає розмістити всіх біженців, тому невдовзі створить близько 2-3 тис. додаткових місць для прийому. Саме там українські біженці перебувають, поки не знайдуть собі постійне житло. 

Уряд Норвегії побоюється, що не зможе приймати усіх біженців. Таким Норвегія сподівається створити нову програму, яка дозволить українським біженцям швидше адаптуватись до нових умов та самостійно себе забезпечувати.

"Українці і хочуть, і повинні стати ресурсом суспільства, і важливо, щоб влада цьому сприяла. Саме тому ми відточуємо програму з метою швидше залучити до роботи ще більше людей", — говорить міністр зайнятості та інклюзії Тоньє Бренна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що три країни готові платити біженцям для повернення в Україну.

Також "Коментарі" писали про те, що отримують та планують українці в Ірландії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини