Головна Новини Суспільство Біженці Три країни готові платити біженцям гроші для повернення в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Три країни готові платити біженцям гроші для повернення в Україну

У трьох країнах Європи оголосили спеціальні програми фінансової допомоги для українських біженців, які будуть повертатись додому.

24 жовтня 2023, 12:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після повномасштабного вторгнення Росії в Європі опинилось близько 6 млн українських біженців. Така ситуація створює тиск на економіку деяких країн, які вирішили фінансово мотивувати біженців повертатись додому. Вже три країни Європи оголосили програми виплат для повернення в Україну, зокрема це Ірландія, Норвегія та Швейцарія.

Три країни готові платити біженцям гроші для повернення в Україну

Три країни Європи готові платити біженцям за повернення в Україну. Фото з відкритих джерел

Ірландія. Одна з перших країн у Європі, яка оголосила, що готова платити українським біженцям за повернення додому виявилась Ірландія. Щоб мати можливість переїхати у відносно безпечне місце в Україні та полегшити перший етап з пошуком роботи та житла Ірландія готова надати українцям фінансову допомогу. Про яку суму йдеться поки що невідомо. Наразі захист для українських біженців в Ірландії діє до 2024 року з можливістю продовжити до 2025.

Норвегія. У скандинавській країні перебуває близько 51 тис. українців. Норвегія пропонує для них одноразову фінансову допомогу на рівні 1500 євро для повернення в Україну. Якщо український біженець захоче повернутись до Норвегії, то повинен буде віддати отримані кошти.

Швейцарія. За підрахунками Державного секретаріату Швейцарії з питань міграції у країні перебуває близько 10 тис. українських біженців. Швейцарія очікує скасувати тимчасовий захист для деяких категорій біженців до 2025 року, тому щоб мотивувати українців повернутись додому швидше пропонує грошову допомогу, яка становить від 1090 до 4350 доларів в залежності від часу виїзду з країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що біженці масово залишають Чехію. З країни виїхали сотні тисяч українських біженців.

Також "Коментарі" писали про дві причини, чому українські біженці залишають Польщу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини