Головна Новини Суспільство Біженці Швейцарія готова платити українцям за повернення на батьківщину: яка сума
commentss НОВИНИ Всі новини

Швейцарія готова платити українцям за повернення на батьківщину: яка сума

Швейцарія збирається фінансово мотивувати біженців повернутись до України.

5 жовтня 2023, 16:10 comments1203
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Влада швейцарських кантонів спільно з Державним секретаріатом з питань міграції створила план добровільного повернення українських біженців на батьківщину. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Swissinfo.

Швейцарія готова платити українцям за повернення на батьківщину: яка сума

Швейцарія платить українським біженцям за повернення на батьківщину. Фото з відкритих джерел

Згідно зі звітом Швейцарія збирається скасувати для деяких категорій українців статус тимчасового захисту у 2024 та 2025 роках. Таким чином влада країни очікує, що Швейцарію залишать близько 70 тис. українських біженців.

Крім того, швейцарська влада хоче фінансово мотивувати українців залишити країну швидше, а не чекати скасування відповідних категорій. Відповідно до цього плану, в залежності від часу виїзду з країни українці зможуть отримати грошову допомогу на суму 1-4 тис. швейцарських франків, орієнтовано від 1090 до 4350 доларів.

Влада Швейцарії у плані вказує, що потрібно зробити все необхідне аби відбувся добровільний виїзд з країни. Цей час не має бути надто довгим, аби біженці його не відкладали, а також не надто коротким, щоб українці змогли запланувати повернення на батьківщину. Таким чином швейцарська влада запропонувала період 6-9 місяців, коли більшість українців залишить країну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські біженці масово залишають Польщу. Названо дві головні причини. Згідно з першою українці повертаються до України, щоб відправити дітей до школи, адже у польських навчальних закладах не має української мови та історії. Друга причина стосується виїзду українців до Німеччини, де на них чекають родичі чи друзі, які туди потрапили раніше.

Також "Коментарі" писали, скільки українських біженців хочуть назавжди залишитись у Польщі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини