Головна Новини Суспільство Біженці Скільки українських біженців хочуть назавжди залишитись у Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українських біженців хочуть назавжди залишитись у Польщі

У Польщі провели масштабне опитування щодо українських біженців.

12 вересня 2023, 13:13 comments1032
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Дослідники з Варшавського університету та Економіко-гуманітарного університету у Варшаві провели велике опитування серед українських біженців щодо життя, настроїв і їх подальших планів у Польщі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання RP.

Скільки українських біженців хочуть назавжди залишитись у Польщі

Скільки українців хоче назавжди залишитись у Польщі. Фото з відкритих джерел

Ініціатор дослідження доктор Роберт Станішевський розповів, що у новому опитуванні брали до уваги лише українських біженців, що опинились у Польщі після повномасштабного вторгнення в Україну. Згідно з результатами більша частина опитаних українців заявили, що хотіли б інтегруватися в польське суспільство. Протилежну думку висловило близько 20% респондентів.

Після закінчення війни майже половина біженців заявили про намір повернутися в Україну. Однак кожен десятий українець вказав, що хоче залишитися в Польщі назавжди. Ще 16,5% відповіли, що планують залишитись в країні на деякий час після того, як закінчиться війна в Україні. Решта вказали, що не мають відповіді на це питання.

Також у дослідженні з’ясувалось, що половина українських біженців має роботу. З них 30% отримають середній дохід понад 3 тис. злотих. Ще близько 10% українців навчаються, стільки ж біженців мають власний бізнес.

Своєю чергою доктор Роберт Станішевський розповів про зміни настроїв серед польського населення щодо підтримки українців.

"Ми все ще хочемо допомагати, але не так рішуче і беззастережно, як минулого року чи в січні цього року", — сказав Станішевський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Варшавський аеропорт евакуювали через небезпечний багаж, який віз громадянин ПАР з України.

Також "Коментарі" писали, що у Польщі заявили про перетин кордону білоруською армією. Це перший подібний випадок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини