Головна Новини Суспільство Біженці Ще одна країна оголосила, що буде платити українським біженцям за повернення додому
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна оголосила, що буде платити українським біженцям за повернення додому

Скандинавська країна пропонує фінансову допомогу українцям, які повернуться до України.

22 жовтня 2023, 12:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Норвегія приєдналась до Швейцарії та пропонує українським біженцям одноразову виплату для повернення додому. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву норвезького кабінету міністрів.

Ще одна країна оголосила, що буде платити українським біженцям за повернення додому

Норвегія платить біженцям за повернення в Україну. Фото з відкритих джерел

Згідно зі статистикою норвезького уряду в країні перебуває понад 51 тис. українських біженців, які приїхали в скандинавську країну після повномасштабного вторгнення Росії. Тепер Норвегія пропонує допомогу українцям, які повертаються додому.

У заяві кабінету міністрів Норвегії сказано, що країна виплачуватиме 17 500 норвезьких крон — це відповідає приблизно 1500 євро. Ця допомога буде одноразова і для тих, хто офіційно був зареєстрований в Норвегії як біженець.

Норвегія попереджає, що допомога є одноразова, а якщо біженець захоче повернутись до країни, йому потрібно буде повернути кошти або їх частину в залежності від часу відсутності. Згідно з правилами, якщо пройшло 24 місяці, то український біженець, нічого не повертає Норвегії. Однак повернення до Норвегії через 18 потребує сплати 10 тис. норвезьких крон, а якщо біженець приїде в скандинавську країну менше ніж за рік після повернення в Україну, тоді доведеться сплатити всю суму.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Швейцарія готова платити українцям за повернення на батьківщину.

Також "Коментарі" писали про українських біженців, які масово залишають Польщу у перші осінні місяці. Встановлено, що це відбувається через два основних фактори. Крім того, частина біженців повертається до України, тоді як інші українці їдуть далі на захід, переважно до Німеччини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини