Головна Новини Суспільство Біженці Швейцарія ухвалила позитивне рішення для українських біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

Швейцарія ухвалила позитивне рішення для українських біженців

Уряд Швейцарії оголосив про своє рішення щодо біженців з України.

6 листопада 2023, 15:57
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Швейцарія ухвалила рішення продовжити захист для біженців з України до березня 2025 року. Таке рішення пояснили тим, що ситуація щодо війни в Україні "не зміниться найближчим часом".

Швейцарія ухвалила позитивне рішення для українських біженців

Швейцарія продовжила захист для біженців. Фото з відкритих джерел

Швейцарія планувала з 2024 року скасовувати захист та пільги для українських біженців. Країна розглядає програму за якою вимушені переселенці можуть отримати одноразову виплату для повернення в Україну. Однак, 1 листопада уряд Швейцарії вирішив подовжити захист для біженців.

"Статус захисту S для тих, хто шукає захисту з України, не буде скасовано раніше 4 березня 2025 року", — йдеться у заяві уряду.

Швейцарія також планує посилити інтеграцію українських біженців. Зокрема Федеральна рада хоче підняти рівень біженців з України, що працюють з 20% до 40% до кінця 2024 року. Для цього уряд очікує надати більше прав кантонам для створення відповідних програм для інтеграції, зокрема мовних курсів для українських біженців. Станом на початок листопада у Швейцарії проживає близько 66 тис. зареєстрованих біженців з України.

Уряд Швейцарії очікує, що трудова інтеграція зменшить тиск на соціальне забезпечення, а українці, які будуть брати активну участь у суспільному житті зможуть підтримувати та розвивати відповідні навички, щоб повернутись в Україну в майбутньому.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про три країни, які готові платити українським біженцям за повернення додому. Однак стали відомі фактори, чому українці не хочуть повертатись за кордону.

Також "Коментарі" писали, що в Нідерландах місцеві мешканці вийшли на протест проти українських біженців. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини