Головна Новини Суспільство Біженці Які виплати отримують українські біженці в країнах Європи: де найбільша сума допомоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Які виплати отримують українські біженці в країнах Європи: де найбільша сума допомоги

На які гроші та послуги можуть розраховувати біженці з України у різних країнах Європи.

7 листопада 2023, 09:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські біженці, які шукають прихистку в країнах Європи можуть розраховувати на фінансову допомогу та інші гуманітарні потреби: тимчасове житло, одяг, продуктові набори, медичні препарати та інше. Портал "Коментарі" з посиланням на ресурс Enableme зібрав список країн з сумою виплат для українських біженців.

Які виплати отримують українські біженці в країнах Європи: де найбільша сума допомоги

Скільки платять допомоги українським біженцям в країнах Європи. Фото з відкритих джерел

Фінансова допомога для українських біженців у різних країнах Європи:

  • Бельгія – 1140 євро на одного дорослого (44 тис. грн);
  • Ірландія – 824 євро (31,8 тис. грн);
  • Норвегія – 650 євро (25,1 тис. грн);
  • Швейцарія – близько 518 євро (20 тис. грн);
  • Німеччина – 502 євро (19,4 тис. грн);
  • Велика Британія – 397 євро (15,3 тис. грн);
  • Чехія – 205 євро (7,9 тис. грн);
  • Франція – 204 євро (7,9 тис. грн).

Слід зазначити, що кожна країна має свої особливості виплат допомоги для біженців. Зокрема це залежить від віку, кількості осіб у сім’ї та дітей. Крім того деякі країни пропонують безкоштовні послуги, зокрема житло, медичне страхування, мовні курси, безкоштовний вступ до школи, садочків, офіційне працевлаштування та інше. Тоді, як в інших країнах ці послуги відсутні.

Виплати біженцям з України у Бельгії

У Бельгії існує спеціальна формула для виплат для біженців. Згідно з нею одинокі вимушено переміщені особи отримують щомісяця 1140 євро. Однак, якщо сім'я з кількох людей, то кожен її член отримує по 758 євро, а на кожну дитину ще додатково до 220 євро.

Грошові виплати для біженців у Ірландії

Стандартна грошова допомога для українських біженців в Ірландії – 824 євро. Однак за опіку над старшими людьми та дітьми існують додаткові виплати до 552 євро на місяць.

Допомога українським біженцям у Норвегії

Біженці з України у Норвегії після отримання тимчасового захисту можуть отримати щомісячні виплати на суму 650 євро на дорослого та 250-350 євро на кожну дитину. Під час програми інтеграції Норвегія виплачує 1400 євро, однак тоді біженці відвідують мовні курси та самостійно сплачують за житло та комунальні послуги.

Виплати для біженців з України у Швейцарії

Швейцарія виділяє на кожного біженця 1655 євро на місяць. Однак ці кошти не йдуть на руки біженцям, а потрапляють у кантони (області) Швейцарії. Частина з цих коштів йде на житло, медичне страхування та харчування, тому в залежності від кантону українці отримують до 518 євро щомісяця.

Виплати для українських біженців в Німеччині

Німеччина виплачує кошти в залежності від віку. Найбільшу суму – 502 євро отримують дорослі самотні особи та батьки одинаки. Повнолітні українці можуть розраховувати на 451 євро щомісяця, а найменші виплати за дітей віком до 5 років – 318 євро.

Фінансова допомога для біженців у Британії 

Біженці, що офіційно зареєструвались у Великій Британії отримують гроші в залежності від віку та кількості членів у сім’ї. Доросла особа від 25 років отримує 397 євро щомісяця. Якщо особа менше 25 років – 314 євро. Однак сім’я з двох осіб може розраховувати на спільні виплати до 623 євро. Окремо є виплати на дітей — 343 євро. Крім того, у Британії існує також одноразова допомога по прибуттю – 230 євро.

Виплати для біженців у Чехії

У перші 6 місяців українські біженці у Чехії можуть розраховувати на фінансову допомогу у 205 євро щомісяця. Далі сума зменшується і для повнолітніх становить 190 євро, а особам до 18 років – 136 євро.

Допомога українським біженцям у Франції

У Франції базова допомога для біженців встановлюється на добу — 6,8 євро, або близько 204 євро на місяць. Однак базова допомога може збільшуватись в залежності від кількості людей у сім’ї. Наприклад для сім’ї з двох осіб допомога становить 10,2 євро на добу, для трьох – 13,6 євро, для чотирьох – 17 євро. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Швейцарія ухвалила позитивне рішення для українських біженців.

Також "Коментарі" писали про Нідерланди, де місцеві мешканці вийшли на протест проти відкриття притулку для біженців з України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини