Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ заявили про напівоточення Бахмута
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ заявили про напівоточення Бахмута

Збройні сили України зроблять все можливе для повернення контролю над Бахмутом, пообіцяв генерал-полковник Олександр Сирський

20 липня 2023, 18:12
Поділіться публікацією:

Російські війська в Бахмуті зараз перебувають у напівоточенні. Про це, як повідомляють "Коментарі", у своєму інтерв'ю Бі-бі-сі заявив генерал-полковник Олександр Сирський, командувач Сухопутних військ України.

ЗСУ заявили про напівоточення Бахмута

Сирський

"Ну, цим просто не можна не скористатися", — зазначає Сирський. — "Наразі ми перейшли до активних наступальних дій з метою покращення тактичного становища та охоплення Бахмута з флангів. І таким чином створення умов для взяття його в оточення".

За його словами, місто було і залишається важливим логістичним вузлом, за контроль над яким боротимуться ЗСУ та окупанти.

"Бахмут — це центр зосередження основних напрямів і доріг, — каже Сирський. — Ну, наприклад, через Бахмут йде дорога з Дебальцевого, дорога з Сіверська, дорога з Горлівки, дорога з Костянтинівки та дорога зі Слов'янська. Тобто це центр, де сходяться всі ці шляхи. Використовуючи розвинену мережу доріг, російські війська можуть наступати щонайменше у трьох таких операційних напрямах".

Також за допомогою панівних висот навколо Бахмуту можна контролювати навколишню місцевість.

За словами Сирського, навколо Бахмута і в цілому на Лиманському напрямі, як і раніше, "зосереджені основні сили російської армії". Тут росіяни мають хороші укріплення і перевагу в кількості бійців, артилерії та боєприпасах. Тим не менш, ЗСУ наступають, просуваючись по кілометру на день.

"Наразі я перебуваю в тій ситуації, коли розумієш, що нам треба наступати. І ми це робимо для того, щоб не дати можливості ворогові перехопити оперативну ініціативу, — пояснює Сирський. — Не можна досягти перемоги, лише захищаючись".

Тим часом, Україна застосувала на полі бою нову зброю.

Українські військові завдали удару по найкращому танку Путіна.

А у ЗСУ розповіли, чи вдалося зупинити "великий наступ" росіян на лінії Куп'янськ-Лиман.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини